Print this page
Понеделник, 20 Февруари 2012 10:10

Електрическият Renault Zoe се появява на пазара в две версии

От
Официално, Renault Zoe е вече в производство

Представян в продължение на почти четири години електричи модел на Renault - Zoe - първоначално прототип, последван от предварителна версия, най-накрая щя се 'яви' като модел на автомобилното изложение в Женева...

В началото, електромобилът ще се продава (от октомври 2012 г.) с батерия, която ще осигурява (по план) сто и шестдесет км пробег, но във вроторо поколение вече ще разполагаме с двоен пробег, а именно - през 2014 г., с едно зареждане Zoe ще изминава 350 км, благодарение на ново поколение батерии. Тяхната технология е все още неразкрита, но ако ще ви ориентира, Renault изостави инвестициите си в литий-манган технологията.

Без да има официални твърдения в тази насока, другите модели от електрическата гама на Renault вероятно също ще се възползват от тази нова и мистериозна засега технология, след 2014 г., сред които най-вероятно и Nissan LEAF.

Първите бройки (52) на Renault Zoe са произведени във Флинс (град на 45 км от Париж) този месец, където се намира един от най-старите производствени центрове на Renault.

Zoe ще се предлага на цена около €15,000 (но на места, където има правителствена помощ за покупка на електромобил и не смятаме наема на батерията).
Дали с внос от Западна Европа или директно от представителството на Renault у нас (но за съжаление не през тази година, както наскоро научихме от компанията), електрическият Zoe със сигурност ще кръстосва и родните пътища - поне що се съди от интереса ви към него в мейлите към нас и личните разговори. Остава да чакаме, първите бройки са готови! Вижте го сега във видео-теста:

[От: TechVehi]

 

Прочетено 2009 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:46
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.