Четвъртък, 23 Февруари 2012 08:46

Чешки електромобили с кодови имена в Женева 2012

От
На базата на модели на Skoda, чехите ще правят електромобили

Е, можем да привестваме с 'Добре дошъл' новия модел на електромобилната сцена, по-точно нова марка с два модела, наречени за момента R3 и R7, които ще бъдат представени на автомобилното изложение в Женева, след по-малко от месец.

Чешкото дружество EVC модифицира автомобили с вътрешно горене в електрически, подобно на българското на A1 Eco, но използвайки родния им "продукт", автомобилите Skoda. R3 и R7 моделите, са базирани на Skoda Roomster, но и други модели на марката ще бъдат електрически-достъпни скоро.

R3 е версията на електромобила на базово ниво, той предлага 41 к с и 110 Нм (пикова мощ), максимална скорост от 110 км/ч и пробег от сто и четиредесет км с един заряд.

R7 е по-динамичен и може, и да се 'понастъпи' по магистралата: 88 к с и 190 Нм в пик, максимална скорост от 170 км/ч и диапазон след пълно зареждане на батерията, обявен на 175 километра.

Модифицираната от EVC Skoda, по време на демонстрационно зареждане
Модифицираната от EVC Skoda, по време на демонстрационно зареждане

Важно е да се отбележи, че съвместно с REMA Batteries, компанията е в процес на рециклиране на батерии и собствени батериини разработки. За съжаление няма обявена цена, макар че според слухове става дума за суми в диапазона $12.000-15.000. Чешките коли обаче се приемат много добре у нас през всичките 'демократични' години, не само заради цената, така че електрическите им версии също очакваме с нетърпение.

[От: TechVehi]

eCars.bg]

Прочетено 1385 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:44
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.