Print this page
Неделя, 04 Март 2012 10:19

GM спира производството на Chevy Volt за пет седмици

От
GM спира временно производството на електромобила Chevrolet Volt

По-късно този месец General Motors планира да спре временно производството на своя електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt в завода си в Хамтрамк (Детройт), което ще наложи и освобождаването на 1,300 работника. Според компанията това ще бъде направено от 19 март до 23 април, с цел изравняване на производството с търсенето...

"Изравняваме нивата на производство с търсенето и развитието на пазара," обяснява говорителят на GM Крис Лий. От началото на годината GM е продала 603 Volt електромобила през януари и още 1,203 през февруари. Според Лий тези продажби и 'класирането' на модела за допълнителната отстъпка от $1,500 в Калифорния са "окуражаващи", но недостатъчни за продължаване на производството. Този ход на компанията идва като потвърждение на думите на ИД и Председател на GM Дан Акерсън, който наскоро каза, че автопроизводителят вероятно ще намали своите очаквания за продажбите на модела от 45,000 броя като просто "изравни производството с търсенето." За още малко статистика, през 2011 г. GM продаде 7,671 броя Volt, при обявена от Акерсън цел от 10,000.

Наистина, в САЩ имаше сериозна медийна атака към модела и GM обвини "преувеличените" медийни репортажи и правителственото разследването на пожарите с батериите (след което GM направи подобрения) на Volt за слабите продажби.

Интересното е, че в Англия, например, има над 2,500 запитвания за покупка на Volt, чийто европейски модел Opel/Vauhxhall Ampera съвсем скоро стартира на Острова. В България е планирано официално представяне на Opel Ampera за 16-17 май, но затова ще ви разкажем подробно съвсем скоро Wink.

[От: MLive]

Прочетено 1250 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:30
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.