Вторник, 06 Март 2012 09:24

Nissan LEAF тръгва на тур из Австрия и Германия

От

Nissan LEAF на тур из Германия и Австрия

Ние в България май ще трябва да почакаме до 2013 г., но в Германия Nissan LEAF ще се продава от април на цена от €36,990. Това е доста повече от цената в САЩ, където има и солидни държавни бонуси за покупка на електромобил, но какво да се прави, в Европа сме по-богати, а в държави като България и Германия, например, все още няма никакви финансови стимули за покупка на електрическа кола. Нейсе, това не е причина електрическата мобилност да не се развива и някак в унисон с новината за националната електрическа обиколка на България, която планираме в началото на лятото като продължение на нашата Кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА! сега в Германия и Австрия Nissan започва да предлага безплатен тест драйв на електрическия LEAF...

Наистина, поне според нашата информация подобно нещо у нас ще се случи най-вероятно следващата година и силно се надяваме да има подобна национална обиколка или възможност за тест драйв на електро колата в различни градове. Налице в Германия и Австрия, разбира се, ще бъдат обучени служители на компанията, които ще представят електромобила на всеки регистриран за тест драйв в избрано място (от наличните) и на определена възможна дата, а в допълнение ще има на разположение и интерактивни станции, на които ще може да се научава всичко за електрическия LEAF.

Като мощност Nissan LEAF е сравним с подобен клас кола с 1.6-литров двигател, с уговорката, че електромобилът изминава до 160 км с едно зареждане на батерията, което стандартно отнема около 6 часа. LEAF обаче вече разполага и с бордова инсталация за бързо зареждане, чрез която при използване на бърза зарядна станция може да заредите до 80% от батерията за 20-30 мин.

Ако четете eCars.bg от Германия или Австрия или пък планирате пътуване до там и искате да се възползвате от възможността да покарате LEAF, ето линковете за регистрация и дните от тура:

Германия
Австрия

 

eCars.bg

Прочетено 1393 пъти Последна корекция Събота, 24 Март 2018 15:02
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.