Print this page
Четвъртък, 22 Март 2012 14:40

Така изглежда(ше) електрическо BMW през... 72-ра

От
Електрическо BMW от седемдесетте - с 40 км пробег

Колко ли струва електрическо BMW сега? Хм, николко. Просто няма такива на пазара (все още - като изключим тестовата 1-серия в САЩ). Първите очакваме в лрая на 2013 г. под формата на изцяло новия и разработен само като електромобил i3. Но от време на време BMW намира начин да ни напомни, че работи от десетилетия по електро модели. Такива, като 1602, който в началото на 70-те години на миналия век напъва сили за пробег от... 40 км. Или като разни други експериментални модели, за които компанията ни напомня в едноминутно видео...

Вече не са ни останали много спомени от моделите на BMW отпреди 40 години, но по онова време батериите на електрическия 1602 наистина издържат за не повече от 40 километра, преди колата да спре. Това е разстоянието, с което моделът е трябвало да се прави по време на церемониите за Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г. Захранван с електроенергия от оловно-киселинни батерии, 32-киловатовият електромотор, експериментът на инженерите на BMW успява да издържи, когато колата е използвана за сервизен автомобил по време на маратона (42 км). Е, ако не друго, BMW поне си има маратонски електромобил, макар и 'такъв маратонски'.

Във видеото има още и идея за леката E1 концепция от 1993 г., която разполага с регенеративни спирачки и място за четирима. Какво може да види човек само за 60 секунди? Малко, така че нещата бързо (започват и ) 'завършват с бъдещата' Active E серия. Вижте как:

[От: Autoblog Green]

Прочетено 1825 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:11
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.