Неделя, 25 Март 2012 22:30

PSA подготвя VELV - конкурентът на Twizy - за серийно производство

От
Може би VELV ще се произвежда серийно съвсем скоро - Twizy няма да е уникален при мини-електромобилите

Преди около половин година ви представихме електрическо превозно средство, наречено VELV. Тогава бе анонсирано като Peugeot, но официално все още е модел, производство на концерна PSA. Малкият градски електромобил се появи като прототип, очерта се като конкурент на Renault Twizy в един 'особен' сегмент - характерни мини-електрически коли - а сега дори се говори за стартиране на серийно производство. Да видим...

Всичко това вероятно предстои, макар че, технически моделът е готов - задвижването е наред, дизайнът е впечатляващ - следователно PSA ще трябва само да сложи цена и да реши под коя марка ще се продава...

Спецификациите на VELV PSA

В сравнение с Renault Twizy, този модел предлага едно допълнително място, истински багажник (спрямо 30 литра за Twizy) и 100% затворено купе, а ако 'влезе' в производство, следва да бъде на цена над тази на Twizy (€6,990 за 45 км/ч версия и €7,690 за версията 80 км/ч).
Сравняването е повече в полза на VELV, който предлага повече мощност и максимална скорост от 110 км/ч, които - на теория - позволяват дори да 'излезете' на магистралата.

Версия 2.0 VELV е с по-голяма видимост - вече със задно стъкло - спрямо предишната версия, която не е имала изобщо.

Още два елемента са променени; интериорът е оптимизиран, за да предоставя повече пространство и за неговото изграждане се използват леки материали, за да се намали общото тегло (фибростъкло, полиестер, алуминий и термоформована пластмаса).

psa-velv-4 psa-velv1 psa-velv2 psa-velv3

[PSA] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

Прочетено 2087 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:09
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.