Print this page
Неделя, 08 Април 2012 10:00

Електрическият Smart става 'по-красив' и 'по-силен' догодина

От
С променена визия и увеличен пробег, електро-Smart ще печели нови фенове догодина

Един от най-популярните, отличаващи се и харесвани (в голяма степен и у нас) градски автомобили е Smart. Сериозна заявка за присъствие и в електромобилния сегмент даде модела ForTwo Electric, от който вече на пазара имаме трето поколение. След като дебютира с изумителни на брой продажби през 2008 г, моделът ForTwo 'свали' продажбите си до само няколко хиляди на година. Независимо от това, електрическият му вариант намери място и на щатския, и на европейския пазар, а участването на модела в различните програми за споделяне на електромобили и многобройните тестове, и изпитания в които се включва Smart Electric, допринасят за неговата популярност.

През 2013г. малкото двуместно 'чудо' ще бъде леко освежено - разбира се, под зоркото око на дружеството-майка Mercedes-Benz.

2013 Smart ForTwo ще има нов дизайн на предната и задна 'престилка' (детайлите под предния капак и долната част на задната врата) и страничните прагове. Отпред, долната декоративна решетка е по-широка, а емблемата е разположена в центъра на горната решетка.

Електрически модел: Изцяло ново задвижване

Електрическият Smart ще е с литиево-йонна батерия, чието производство е от Evonik (предишната беше от Tesla Motors), но разположението й ще е същото - под пода на купето.

По-мощен електрически мотор ще управлява задните колела, с максимална мощност от 55 kw (74 к.с.) и постоянна от 35 кВт (47 к.с.), спрямо предишната версия с пикова от 30 кВт (40 к.с.) и  20 кВт (27 к.с.) постоянна.
Smart с електрическо задвижване 2013 г., все още не е тестван официално за пробег, но Анет Винклер - шефът на Smart в Германия - заяви, че '... колата ще преминава 145 км или може би повече, с един заряд на батерията си'. LaughingТова, разбира се, може само да ни радва! Звучи обещаващо и гарантира на електрическия ForTwo нови клиенти...

Smart Electric на цена под $ 26.000

Доларът почти достигна 1.50 лв отново, но дори и при този курс цената е под 39.000 лв, което за модерен електромобил с добър пробег е доста добре!  Това е прогнозна цена от г-жа Винклер, но докато Smart официално обяви колко ще струва Electric 2013 моделът, е достоверна база за ориентир.

Въпреки това, цената за електрически Smart,  все още е близо два пъти повече, спрямо най-евтиния им модел с бензинов двигател.

Твърде вероятно е, Smart ForTwo Electric да се появи и на нашия пазар догодина, а защо не още преди това да видим нещо по-екзотично - като Brabus версията му, напримерCool!

Прочетено 1333 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:03
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.