Print this page
Събота, 28 Април 2012 10:39

Tesla Model X ще тегли по-здраво от повечето SUV модели

От
tesla_model_x

Случва се от време на време да пишем за разни неща свързани с понятието SUV - този супер популярен в цял свят авто формат, който не се слави с особена ефективност, но пък в повечето случаи предлага лукса и комфорта, за които мнозина така жадуват. Екологичен SUV? Ммм, не се сещаме за много такива. Оказва се, обаче, че има и някой, който е решил да направи и ефективен, и екологичен модел и това е американската Tesla Motors. През февруари електромобилната компания показа своя предстоящ Model X, чиято отличителна черта са отварящите се нагоре врати. Сега разбираме, че въпросният електрически SUV ще разполага и с друга важна, но далече "по-земна" функция - да може "да тегли"...

"Пустите му внуци, искат нови звуци", пеят Щурците и като че ли в крак, Tesla разбират съвременните тенденции. Автопроизводителите вече са ни разглезили до необратимост с тонове SUV модели и е ясно, че потребителят няма да обърне гръб на този често вече и евтин лукс, с множеството пълни с екстри корейски модели на пазара, например. Затова е Tesla очевидно са решили да се включат в общото течение със собствен SUV модел, но електрически - което значи супер евтин за каране, при това без никакви въглеродни емисии. Но тези дни в щатите зорки очи забелязали тестов Model S седан и това веднага провокирало колегите от Autoblog Green да звъннат в Tesla и да питат "какво става"?

Става това, че Model S няма да има теглич, а със забелязаната кола компанията "тества всякакви допълнителни опции на оборудване". При Model X, обаче, нещата седят по друг начин. Говорител на компанията е потвърдил, че "Model X ще може да тегли по-добре от повечето SUV модели в своя клас на пазара. Със задвижване 4х4, невероятен въртящ момент и усъвършенстван контрол на зацепването, Model X ще бъде чудесна машина за теглене".

ОК, значи, ако сте си мислили за покупка на електрически SUV, с който да дърпате и лодка и да стигнете до морето за има няма 10 лева, значи такъв ще има, макар и след година, две. Дано дотогава токът да не поскъпне драстично Wink.

[От: Autoblog Green]

Прочетено 1536 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 14:07
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.