Print this page
Събота, 12 Май 2012 00:24

Audi прави коли, но вече и батерии

От

От Audi засега идва само информация за концепции или тестове на електромобили. Все още по улиците няма електрически коли с четири преплетени кръга отпред. Всъщност, има една, при това в България, а от тази година ще има и електрически R8 e-tron, в малка серия. Ще има и нещо друго – големият VW концерн прави супер силни заявки за пазара на електрическата мобилност в следващите години и поредната стъпка към такава реализация е нов ангажимент на Audi под формата на център за разработка и производство на високоволтови батерии в Гаймерсхайм, съвсем близо до "столицата на марката – Инголщат...

В новия център партньори по разработка и производство на Audi ще работят заедно по прототипи с много голяма вероятност за производство в малки количества в скоро време. Компанията е наела и стотина експерти по електроника и това определено е стъпка към популяризиране на съвместната работа във всички направления на производството на високоволтови системи за електромобили. Сред ключовите области са тестове на батериите на ниво отделни клетки, модули и цели системи; разработка на прототипи за производство в малки серии на батерийни системи, дизайн и разработка на собствен хардуер и софтуер и всичко това за вграждане и в Audi R8 E-tron, и в Audi A1 E-Tron.

С много внимание по отношение на сигурността и безопасността, новият център е изграден за две години и според компанията е голяма стъпка напред в развитието на електрическата мобилност в концерна Audi, която гарантира, че автопроизводителят полага ефективни усилия за постигане на най-високо качество в производството на батерии.

Е, остана още малко и ще имаме и Audi електромобили, при това изцяло "вътрешна" разработка. На това ние му казваме супер сериозен електромобилен ангажимент за бъдещето.

[От: Greencarwebsite]

Прочетено 1607 пъти
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.