Print this page
Сряда, 13 Юни 2012 09:18

Renault ZOE измина рекордни 1,600 км за 24 ч. - 178 км на заряд!

От
elektricheski renault zoe rekorden probeg

Новият Renault ZOE, който очакваме на пазара в Европа по-късно тази години (и следващата в България), го дава много добре с дизайна. Ако Nissan LEAF или Mitsubishi i не ви допадат по някаква причина, малкият ZOE е друга работа... При това не само на външен вид, а още преди да се роди, вече е рекордьор. По случай навършването на 30 години от създаване на техническия център на Renault в Aubevoye, компактният електромобил на марката счупи рекорда за изминато разстояние от електрическо превозни средство за 24 часа...

Новото топ постижение е 1,600 км, с което ZOE пръждосва от първото място електрическия Citroen AX на CEA Liten, изминал 1280 км и е много близо до рекорда от 805 км на Mitsubishi i-MiEV за 12 часа в 500Miles of Indianapolis.

Успехът в това предизвикателство идва от скоростта на зареждане на ZOE. С общо само 9 зареждания (средно 178 км на заряд), постижението на CEA Liten е достигнато пет часа преди изтичане на крайния срок.

ZOE може да се зарежда за период в рамките на 30 минути до 9 часа, но за целите на занятието амперажът на използвания заряден източник не се разкрива. Предположения? Светнете ни в коментарите.

А за пробега на ZOE – от нас едно голямо СУПЕР!

[От: Tech Vehi]

Прочетено 1544 пъти Последна корекция Сряда, 13 Юни 2012 09:49
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.