Print this page
Понеделник, 13 Август 2012 22:43

Лято е – как да не пробваш електро лодка :)

От
steiner_lightstream_elektricheska_lodka

Не сме си направили категория електрически лодки, затова вкарваме една такава под общия знаменател електромобили. Само че ако това не ти допада, просто си мисли за електрическа лодка, в случая от Steiner Nautic, която от 1898-ма прави всякакви лодки в Залцбург. Е, явно е дошъл ред и на електрическа...

Дизайн на Михаел Хофбауер, Lightstream 6.2 High Voltage е изработена от карбон, дърво, кожа и стомана. Всъщност, основната структура на лодката е от карбон или по-скоро карбон-епоксидни композити, с две арки за по-малко съпротивление и тегло от само 1350 кг. Тези 6.2 в името са за дължината на Lightstream, която с ширина от 2.3 метра е предназначена за забавление, подсилено с електромотор с пикова мощност 120 кВ (161 кс), способен да движи електро лодката с до 60 км/ч (32 възела). О, като казвам забавление, с Lighstream водните ски са лесно нещо Wink. Стига 40 минути "пробег" да не са ти малко (в този "режим").

Нали е електро лодка, да продължим с електро компонентите. Lightsream си има 42 кВтч литиево-йонна батерия, но във водата нещата се мерят във време, вместо в километри, затова "пробегът" е 20 минути при максимална скорост (от 60 км/ч) или цели 6 часа при 10 км/ч (5 възела). Е, ако ще го удряте на романтика в прекрасно планинско езеро, вторият показател определено пасва.

И колко интересно, сега може да спреш лодката до някой пристан, да ти пуснат един кабел и хоп, зареждаш. В зависимост от волтажа, пълното зареждане отнема между 2 и 8 часа. Ето ти време да разгледаш забележителностите наоколо Wink.

В PDF брошурата отдолу няма информация за броя на пасажерите, но от снимката на кокпита можем да преценим, че шестима се събират без грижи. Друга липсваща информация е тази за цената, но ние я знаем и ще ти я споделим – мисли като за нещо от сорта на €190,000. Е, то си е луксозна лодка все пак Cool. Ако не вярваш, виж видеото...

{pdf}http://www.ecars.bg/images/Prospekt_E.pdf|app:adobe{/pdf}

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2410 пъти Последна корекция Понеделник, 13 Август 2012 23:47
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.