Print this page
Неделя, 19 Август 2012 17:01

Fisker подменя компонента виновник за втория Karma пожар от 10 август

От
fisker_karma

Fisker Karma е много красив електромобил, а това е важно сега за електрическите коли. От Karma просто струи агресивна динамика, а изработката от еко материали, без използване на животински "елементи" крещи "100% ЕКО". Като за много други компании във всякакви браншове, за Fisker Automotive пътят в началото е доста трънлив и пълен с препятствия. Преди десетина дни Fisker Karma се запали (това е втори пожар за модела) в Калифорния и ето колко важно е да имаш качествени доставчици – разследването установи, че пожарът е причинен от охладителна перка (за ниска температура) произведена от компания доставчик на Fisker. С други думи, пожарът не е причинен от литиево-йонната батерия, високоволтовата система, двигателя или други основни компоненти...

С това важно за нас уточнение, работейки по организиране на продажбите на Fisker в България, вече знаем причината за изгорялата предна лява част на Fisker Karma в Уудсайд, Калифорния на 10 август. При проведеното от инженерите на Fisker заедно с независим експерт по пожари от Pacific Rim Investigative Services Group, е установено, че източникът на пожара е в областта пред предното ляво колело, където се намира въпросната перка за охлаждане, в чийто модул е възникнала повреда.

Съвсем естествено Fisker инициира процедура по замяна на дефектния модул и според прес съобщението по въпроса компанията няма да претърпи финансови загуби, което очевидно означава, че те ще бъдат поети от доставчика на частта. На всички продадени коли ще бъдат монтирани нови модули, които отговарят на изискванията, с поставяне и на допълнителен предпазител.

Ето какво казва собственикът на засегнатия електромобил след установяване на причината за инцидента:

Руди Бъргър

Изключително впечатлен съм от начина, по който Fisker подходи към този инцидент. Стартирал съм седем технологични компании и от личен опит знам, че Америка се нуждае от повече такива новаторски компании, особено в автомобилния сектор. Fisker е невероятна компания, в която лично планирам да инвестирам. Очаквам с нетърпение новия си Fisker.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 1316 пъти Последна корекция Сряда, 29 Август 2012 23:37
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.