Неделя, 07 Октомври 2012 09:40

Не било електрически велосипед, ами...

От
elektricheski_velosiped_motociklet_elmoto_hr-3
Elmoto HR-3 - на "това" май ще му трябват номера, за да се движи по улиците! – Снимка: Tech Vechi

Това електрически велосипед ли е или електрически мотоциклет?!?

Караш си колата с шейсетина по някой булевард или улица и не щеш ли велосипед)ист) те задминава отдясно, без особени затруднения. Знам, че е е неделя и фантазиите в почивните дни често се развихрят, но казвам това като констатация, не като хвърчащо подмятане. Защото ако съдим по посоката, в която германската Elmoto се е насочила, например, с новия си HR-3, с максималната скорост от 80 км/ч за нещо от този род може да постигнеш точно такова задминаване...

На Intermot и Eurobike изложенията германците представиха два нови модела, педелек (велосипед с електрическа асистенция) HR-1 и малко по-агресивният (от HR-2) HR-3, който като че ли прилича повече на кросов мотор, отколкото на велосипед. О, и освен тези "максимални" 80 км/ч, както се вижда прекрасно и от снимката, на седалката има място за двама. Ой!

Elmoto HR-1

Е, нали е неделя, и аз като теб искам да ида на вилата в тези невероятно приятни октомврийски дни (за които благодаря на когото трябва), та ща бъда кратък и ще ти кажа по няколко думи за новите модели на Elmoto.

elmoto_hr-1_seven_sЕлектрически педелек Elmoto HR-1

HR-1 педелекът, подобаващо за германци е с най-добрите в бранша компоненти – Neodrives Z10 електромотор с 250 Вата постоянна и 650 Вата пикова мощност, голям 2.4 инчов контролен екран на кормилото, седем предавки и... о, това сме го виждали и в България (при Ecopowersport, но го има и на други места, разбира се), сваляема батерия.

Elmoto HR-3

HR-3 електрическият мотоциклет (хм, ето че се престраших да го нарека така) е "друга бира". С пикова мощност от 8.5 кВ тези 80 км/ч вече изглеждат постижими и обясними, но честно казано повече ме грабва "обилният" пробег с едно зареждане на батерията от 120 км. Е, това става с три батерии, всъщност... Ако се объркваш, май по-добре е да идеш на сайта на Elmoto, където ще да е обяснено. И последното за HR-3 от мен е, че бързото зареждане отнема два часа и, това вече го знаеш, може да вози двама.

ОК, да не те мъча с ходене по разни сайтове – HR-3 е "гъвкав" по отношение на батериите и събира до три, с които въпросният супер пробег става възможен. ОК, възможен ще е ако си купиш HR-3, за което ще са ти нужни нещо от сорта на 5000 до 6500 €, без все още да е официално обявено колко точно.

[От: TechVehi]

eCars.bg / Elektromobili.bg

{modulepos newsletter}
Прочетено 7048 пъти Последна корекция Събота, 13 Октомври 2012 02:06
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.