Понеделник, 05 Ноември 2012 13:03

Fisker Karma си изпати от лошата Sandy

От
Fisker Karma postradaha ot buryata Sandy

Щетите от бурята в Щатите нарастват непрекъснато – сега с още над милион и половина!

Потвърдено и в официално изявление от Fisker Automotive:

"Установено е, че 16 коли от модела Karma, са пострадали сериозно при пожар на пристанището Нюарк, Ню Джърси, избухнал в следствие на торнадото, предизвикано от бурята Sandy. Няма човешки жертви, както и никоя от колите не е била в процес на зареждане – ако това би могло да бъде предполагаема причина за пожара. Ние, от Fisker считаме, че безопастността е на първо място и гарантирайки я за нашите коли, ще продължим да ви информираме за всяка допълнителна новост, установена в процеса на разследване на този неприятен инцидент."

Предвид факта, че пристанището е полу-разрушено и затворено в момента, не е ясно кога ще има допълнителна информация, но източник на запознатия в подробности сайт Jalopnik твърди, че по време на пожара, електромобилите са 'експлоадирали и в последствие изгорени до неузнаваемост'.

Интересна подробност е, че колите са били потопени под водата от торнадото и след това са се запалили! Това дава повод за разсъждения в насока, неблагоприятна за Fisker – пожарът да е тръгнал от самите електромобили, а не е предизвикан от външен източник... Недоброжелатели и критици на марката, веднага припомниха и факти от миналото, когато доста клиенти – на иначе лимитираната електрическа кола – отказаха поръчки, поради няколко пожара с Karma.

Допуска се и вариант, при който солената морска вода е предизвикала късо съединение, и именно тя е била причина за запалването и изгарянето на 16 от електромобилите на пристанището. Вижте в галерията отдолу едни от най-подробните снимки около случая, публикувани от Jalopnik.com:

01-fisker-karma-cars-burned-at-new-jersey superstorm-sandy-makes-16-fisker-karma-evs-catch-fire-in-new-jersey-port-51175-7 toastedfisker

[TreeHugger][Jalopnik]

[eCars.bg / elektromobili.bg]

Прочетено 2288 пъти Последна корекция Понеделник, 05 Ноември 2012 14:22
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.