Print this page
Петък, 16 Ноември 2012 19:38

Снимки: Fiat 500e – ново демо за италианския електромобил

От
elektricheski fiat 500e
Точно такъв искаме да видим електрическия FIAT 500e и в салон в България

FIAT показва електрическия 500e – пак на автосалон...

Ново демо означава чисто и просто, че след като вече сме виждали 500e, на автосалона в Детройт през 2010 г., например, сега просто ще го видим пак, с една малка уговорка – продажбите все пак приближават. Само дето са малко далече от нас...

Тези са първите снимки, които Autoblog публикува, а повече ще има след старта на автосалона в Ел Ей. Като цяло 500e се различава от ДВГ вариантите само по предната престилка, но точно този екстра оранжев цвят ни се вижда като допълнително, при това супер отличение. Всъщност има още няколко елемента, като типичната и за Volt/Ampera, например, гумена лента под въпросната престилка в бяло и, разбира се, по-аеродинамични джанти и съответно гуми с ниско съпротивление както подобава за електромобил.

Оранжево-бялата тема продължава и вътре, а впечатление прави новият дизайн на километража и добавените на мястото на скоростния лост бутони. За разлика от Mitsubishi i-MiEV 500e няма сензорен екран, но май само това липсва предвид слуховете, че FIAT/Chrysler концернът ще губи по $10,000 от всеки продаден електромобил от този тип. И всичко това в добавка към основното "притеснение" на електромобилните фенове, че компанията прави модела само за да отговори на изисквания на калифорнийските закони, където между впрочем 500e ще се продава.

elektricheski_fiat_500e_interiorЕлектрическият FIAT 500e отвътре – с бутони вместо скоростен лост

Там, в Калифорния има много електромобили, щастки данъчен кредит върху федералния, ама няма как всички да идем там да живеем, та ще трябва да направим така, че и у нас да има електро коли. И като се замисли човек – FIAT в Калифорния, пък ние не можем да го имаме... Накъде отива този свят Roll Eyes.

От: Autoblog Green

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2706 пъти Последна корекция Петък, 16 Ноември 2012 20:16
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.