Print this page
Четвъртък, 03 Януари 2013 08:51

Сър Алекс Фъргюсън получи своя... Chevrolet Volt

От
Alex-Ferguson-chevrolet-Volt-manchester-united
В Манчестър Юнайтед вече си имат и електрически Chevrolet - отляво, сър Алекс Фъргюсън пред своя Volt

Мениджърът на Манчестър Юнайтед ще се вози на Chevy Volt, който клубът получава като част от договора с американския автопроизводител.

Не е като да е самостоятелен избор, ще кажете, щом е по договор, и вероятно има резон за подобно мнение. Но според коментарите на самия Фъргюсън, колата явно му допада. При нашите Opel Ampera тестове нямахме проблем да изминаваме по 65 км на ток с едно зареждане на батерията. Volt е абсолютно същата кола, така че очакваме подобен резултат. Така, сър Алекс ще може да пътува екологично от дома си до Олд Трафорд без грижи...

Автопроизводителите търсят хитроумни начини да популяризират електромобилите. След като и Рафаел Надал сключи договор с PokerStars, става все по-очевидно, че големите компании се обръщат все повече към спорта за рекламна помощ. Ето, съвсем наскоро Арсенал получи Citroen C-ZERO като част от договора с френската марка. Ето че сега Chevy търси възможност да популяризира Volt с подкрепата на един от най-големите футболни отбори в света.

Мисля, че Volt е абсолютно феноменален. Мой приятел кара такъв в щатите и не спира да говори за него, затова като се отвори възможност казах 'Да, ще го пробвам, защото е колата на бъдещето'. Много ми харесва, наистина.

  Сър Алекс Фъргюсън

Сега Chevrolet е официалният авто партньор на Манчестър Юнайтед (логото на компанията ще се появи на фланелките на играчите от сезон 2014/2015). Това означава, че играчи и други хора от отбора също получават шевита, но колко от тях ще са електрически, не знаем.

Поне по думите на сър Алекс в цитата отгоре наистина изглежда, че колата му харесва. Не че не може да е тактичност към спонсора, но защо пък да не е както казва?

Ако не друго, подобни "акции" със сигурност работят в полза на популяризирането на електромобилите, ако щете заради простия факт на "следването" – хората обичат да копират постъпките на своите идоли. Скоро може и някой топ футболист да цъфне по медиите с електромобил от голям производител... А модата е нещо, което бързо обхваща народа Wink.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 1571 пъти Последна корекция Четвъртък, 03 Януари 2013 10:46
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.