Print this page
Понеделник, 14 Януари 2013 10:28

Един час за Tesla Model S на български – по NAT GEO TV на 19 февруари от 21:00

От
tesla_model_s_zavod_nat_geo

Мегазаводи, супер коли – ето че има и електромобил, който вече се свързва с тези понятия.

Само за няколко години американската компания превърна бивш завод на Toyota в Калифорния в ново супер модерно съоръжение за производство на електромобили. От началото на 2013 г. National Geographic стартира нова Мегазаводи поредица от филми, един от които е посветен точно на този завод. Миналото лято имахме шанса да видим танца на червените роботи във фабриката, където сега се произвежда спечелилият Кола на годината 2013 приз на MotorTrend – нещо, което не е се случвало в над 60-годишната история на наградите – на първо място е класиран електромобил, при това от всичките членове на журито...

Сега на Tesla Motors е много трудно – компанията е в битката за излизане на нула и, разбира се, на печалба. След толкова много инвестиции и невероятно количество работа, предизвикателството електрически седан с добър пробег е на пътя. За сдобиване с Model S някои хора чакаха по три години, а в списъка със заявки за тази година има двайсетина хиляди резервации.

От същия този седан (и неговите продажби) зависи всичко. Но с такова търсене, за кола, която далеч не можем да наречем евтина, ако заводът си работи нормално и ускорява темпото, Tesla не би трябвало да срещне проблем с финансирането си. Въпрос на време е – време, в което всичко трябва да върви като по мед и масло. Но как почти чисто нова компания се справя с целия този технически, логистичен и потребителски кошмар? Не сме създатели на такава компания и не знаем отговора на този въпрос, но използвахме думата кошмар, защото си представяме, че е невероятно трудно.

Хора, обаче, обичат лесните неща, а гледането на филма по Nat Geo TV определено ще е сред тях. Очакваме да е забавен и просветляващ за мнозина и се надяваме повече хора в България да го видят. Това е първият по-дълъг филм за съвременна електрическа кола, при това вероятно най-добрата, който ще се излъчва в нашия ефир и това ако не е чудесна възможност за популяризиране на електрическата мобилност в страната ни, която много изостава в новото направление, здраве му кажи.

И докато дойде истинския филм на 19 февруари от 21:00 по Nat Geo TV, ни остава само да подгреем малко с едно трейлърче Wink:

[Видео: National Geographic]

[Снимка: от видео National Geographic]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2905 пъти Последна корекция Понеделник, 14 Януари 2013 10:51
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.