Print this page
Неделя, 15 Септември 2013 00:21

Много нови електрически VW – още от догодина! А занапред, до 40! (видео)

От
От 2014г - 14 нови или преработени електрически модела от VW
Съвсем нови ел-модели (като този Nils) и добре познати, но 'електрифицирани', ще предлага VW съвсем скоро
В този блог: ясна посока за гиганта VW очертава директорът на Групата; оптимистично, но подплатено и затова – тъй сладко за слуха ни! Да идват!

Удивително е как някои компании променят настройките си. Особено тачения у нас концерн Volkswagen, само до преди 4 години 'тръбеше', че електромобилите няма да имат сериозен пазарен дял още поне 15-20 години. Сега те разработват общо 14 модела, от няколко марки във VW-Групата с електрическо или хибридно задвижване. "Ако има достатъчно търсене – казва директорът на производителя д-р Винтеркорндо 40 нови модела могат да бъдат оборудвани с алтернативни задвижвания."

Групата Volkswagen сякаш е решена да се превърне в световен пазарен лидер в електрическата мобилност. "Започваме точно в подходящото време. Ние сме готови да 'електрифицираме' всички класове превозни средства, и поради множеството си проучвания, разработки, техника и кадри, разполагаме с всичко, което трябва, за да се превърне Volkswagen Group в топ-автомобилен производител, вече и в електрическата мобилност , до 2018 г." Това е част от изказването на проф. д-р Мартин Винтеркорн, главен изпълнителен директор на Volkswagen Aktiengesellschaft, в навечерието на старта на 65-то международно автомобилно изложение във Франкфурт на Майн .

Винтеркорн е убеден, че Volkswagen е в силна позиция: " Ние имаме най- всеобхватния подход към мобилността на бъдещето. От високоефективни, екологично чисти дизел, бензин и природен газ двигатели с класическите хибриди, до чисто електрически превозни средства и плъг-ин хибриди – никой друг автомобилен производител не може да се сравнява с широкия обхват, който предлагаме." Компанията иска да спечели нови клиенти с електрически превозни средства, които са технически завършени, 'зрели' и годни за ежедневна употреба; безопасни и достъпни. На шоуто се демонстрират модели, като изцяло електрическите E-UP и е-Golf; зареждаемите Audi A3 E- Tron плъг-ин хибрид и Porsche Panamera S E- Hybrid - водещ модел на автомобилното изложение във Франкфурт.

Първоначално общо 14 модела от няколко марки на Групата ще се предлага с електрическо или хибридно задвижване до 2014 г . Ако има достатъчно търсене, до 40 нови модела могат да бъдат оборудвани с алтернативни задвижвания. Винтеркорн неколкократно подчерта, че Volkswagen поставя електрическата мобилност "в центъра на групата": " Ние сме разработили ноу-хау за електрически двигатели и акумулаторни системи в нашите собствени бази; ние сме преквалифицирали 400 топ-експерти в електрическия сегмент; 70.000 от нашите служители са запознати и обучени в разработка, производство, и сервиз на тази нова технология - това е най-голямата 'електрическа' програма за обучение в нашата индустрия ".

Електрическият Golf ще е сред основните модели на марката, разбира се!Електрическият Golf ще е сред основните модели на марката, разбира се!

Volkswagen инвестира над 7 милиарда евро (!!) в научни изследвания и развитие всяка година. Значителен дял се изразходват за разработването на технологии и компоненти за електрическата мобилност - повече отколкото във всяка друга област.

Ключът за пускане в действие на електрическата мобилност бързо и ефективно във всички марки, и класове превозни средства, е чрез инструментариум от модулни системи, които от самото начало са били проектирани за сглобяване на ЕПС. Производствата в Братислава, Пуебла, Волфсбург, Лайпциг или Инголщат вече може да реагират гъвкаво и с нисък риск да поемат появилите се пазарни искания за въпросните компоненти, като така може да се намали както теглото, така и разходите - чрез използване на доказани компоненти.

VW е производителят с най-голям 'обхват' относно класовете електромобили - градски, спортни, товарни, а се разработват нови и нови модели

Според Винтеркорн, всеки, който искрено се идентифицира с 'екологична отговорност', категорично отива една стъпка по-далеч:

"Ние трябва да имаме един цялостен начин на мислене и цялостен подход към мобилността – от генерирането на енергия чрез разработване, производство, търговия на дребно и експлоатация на превозното средство чак до рециклирането му. Следователно, нашата ясна цел е да сме начело с цялостни, съвременни концепции за мобилност."

И VW ни представя нагледно:

В Европа, мощната VW Групa в момента предлага 420 моделни варианти с максимални емисии на CO2 от 130 грама на километър; 302 модела със 120 гр / км; 50 модела излъчват до 100 гр / км и 23 модели, излъчващи 95 гр / км или по-малко. Volkswagen XL1 плъг-ин хибрид има най-ниските емисии. Най-ефективното серийно произвеждано превозно средство в света, има емисии на CO2 от 21 гр / км, изразходва 0.9 литра гориво / 100 км и има пробег от 500км , което го прави технологичен лидер на компанията.

Гордостта на електрическата мобилност на Volkswagen - плъг-ин хибрида XL1 не прилича на никой друг модел на компанията и има отлични показатели.Гордостта на електрическата мобилност на Volkswagen – плъг-ин хибридът XL1 не прилича на никой друг модел на компанията и има отлични показатели.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 4147 пъти Последна корекция Понеделник, 16 Септември 2013 08:19
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.