Print this page
Събота, 19 Октомври 2013 03:43

Fisker Automotive с нов собственик

От
Fisker ima nov sobstvenik
В този блог: И така, въпросителните около съдбата на Fisker отпадат една по една, след като компанията е с нов собственик отпреди десетина дни и всички преговори по финализирането на сделката се доуточняват.

Сочен за конкурент на Tesla - по ниво на оборудване, уникалност на дизайна и независима (от големите автопроизводители) фирмена политика - Fisker бе натоварен с очаквания, и изисквания, които се оказаха непостижими.

Флагманът Karma намери почитатели, но в пъти по-малко от очакваното; фирмената политика и несполучливи мениджърски решения доведоха до там, че продажбите носеха солидна... загуба, вместо печалба. Това определи връщането на половин-милиардния заем от държавата, за невъзможно. Производителят фалира и бе сложен 'на тезгяха'.

Апетити за придобиване проявиха сериозни компании, но търгът бе спечелен не от сочения за фаворит немски концерн Fritz Nols и Fisker да остане европейски, а от азиатски финансов кръг, оглавяван от Ричард Ли, който помним от преди 3 години като сигурен купувач на Виваком. Милиардер с 1+ млрд. в сметки и активи, син на 25 пъти по-богат баща (най-богатият човек в Азия).

Предвид разностранните интереси и безупречното реноме на новия Fisker-шеф, за всички фенове остава надеждата, че компанията ще се 'излекува' бързо и ще представи нови, интересни модели на пазара. Дано стане по-бързо, поне парите за производство очевидно няма да са проблем!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2170 пъти Последна корекция Неделя, 20 Октомври 2013 18:01
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.