Print this page
Понеделник, 18 Ноември 2013 08:10

Е точно такова електрическо Audi не очаквахме

От
elektricheska Formula E ABT AudiSport
Електрическият болид, с който ABT Audi Sport ще участва във Formula E
В този блог: ABT Sportsline изненадващо обяви, че влиза като втори европейски отбор в електрическата формула от 2014.

Това очевидно си е решение на ABT, не идва официално от Audi, където в последните години колебанията около електрическата мобилност са значителни...

Така е заради все още нереализирания проект за електрически вариант на Audi R8. Потънала в тежка TDI зависимост, Audi очевидно не е готова за електрическата мобилност или поне не за тази в най-високия клас. В един момент Audi R8 e-tron имаше зелена светлина, после го поставиха на трупчета, пак казваха, че ще го бъде, но в крайна сметка пазарна реализация все още няма.

Дори Audi A3 e-tron още не се предлага и вероятно ще се появи чак след VW eGolf, който се очаква по някое време през 2014-та.

И ето я изведнъж тази изненада от иначе известния с ДВГ тунингите си ABT тим, който приема името ABT Audi Sport. Дали след тоталната Льо Ман доминация включително с хибриди Audi не се опитва да навлезе малко прикрито в електрическата формула?

Audi Sport става седмият екип (и втори европейски след френския e.DAMS) потвърдил участие във Formula E. Японците от Super Aguri също са сред първите седем отбора, а първото състезание е насрочено за септември 2014 г.

Но както стана дума, ABT е много активна при хибридните технологии и това включва регенерирането. Решението на отбора да направи електро болид явно е базирано на досегашния опит, а и това си е нещо ново и доста предизвикателно. Ще е много интересно да се види дали екипът е способен да прехвърли тоталната си Льо Ман хегемония и във Formula E. А и си е още един повод да се върнем към ТВ състезанията, които в последните години поизоставихме, вероятно до голяма степен заради новото ни е-мобилно поприще.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 1710 пъти Последна корекция Понеделник, 18 Ноември 2013 08:45
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.