Вторник, 05 Април 2011 16:04

Втора тестова фаза за пробното MINI E на BMW

От
Тест на Mini E

Изпитанията на MINI E не са завършили още - BMW Group и Vattenfall Европа обявиха, че навлизат във втората част на тестовете в Берлин.

Общо 70 електрически коли MINI E са били предоставени на потребители за тестване. Още около 20 потребители ще имат възможност да се възползват от приложението за смартфони, което показва станциите за зареждане по планиран маршрут.

Финансирани от германското федерално министерство на околната среда, усилията са насочени към оптимизиране на стратегията за зареждане с използване на вятърна енергия. На министерството бяха представени и окончателните данни от първите изпитания на MINI E. Те са на база двумесечни тестове и близо 500 000 км тест-драйв с MINI E електромобили, предимно зареждани през нощта, със зелена електроенергия от Vattenfall. Очаква се в бъдеще всеки четвърти притежател на MINI E да използва основно енергия от възобновяеми източници.

От 2009 година насам, изпитания на модела се извършват по цял свят – Ню Йорк, Лос Анджелис и Ню Джърси в САЩ, Оксфорд и Лондон във Великобритания и в Мюнхен и Берлин в Германия.

mini-e-0 mini-e-1 mini-e-2 mini-e-3 mini-e-4
Прочетено 1302 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:55
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.