Вторник, 10 Май 2011 17:12

От 0-100 км/ч за 3,4 секунди с електрическия картинг Linde E1

От
Електрическият картинг Linde E1

Ако някой твърди, че електрическите картинги не са достатъчно бързи, със сигурност не е видял Linde E1, който счупи всички рекорди за този тип състезателни машини, с резултат от 3,4 сек от 0 до 100 км/ч! Е-картингът е конструиран специално за събитието, проведено на 24 април в Motorsport Arena в Ошерслебен, Германия...

Изработен от производителя на складови машини Linde Material Handling Company, картингът има едно и също задвижване като това, използвано при мотокарите.

Основната разлика е, че мотокарите се карат с оловно-киселинни акумулатори, докато е-картингът използва добре познатите литиево-йонни батерии.

Ефективността на тази батерия е измерена, със закрепване на "измервателна кутия", за да се определи за колко време скоростта ще достигне до 100 км/час. За да няма съмнения относно това, че вятърът може да е помогнал, съдиите са следвали указания, прилагани при Guinness World Record и картингът е трябвало да премине пистата два пъти, в противоположни посоки: при първата обиколка скоростта е постигната за 3,4 секунди, а при втората - за 3,5 секунди.

Съдиите записаха рекорда въз основа на средната скорост и така сега Linde E1 държи световния рекорд на Гинес за най-бързо движещ се електрически картинг!

Прочетено 3110 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:27
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.