Понеделник, 15 Август 2011 16:00

Новият зареждаем Prius дебютира във Франкфурт с 2.2 л/100 км

От
Със зареждане - Toyota Prius повече електромобил, отколкото хибрид

Пазарна версия на Toyota Prius Plug-In Hybrid ще бъде представена на предстоящото автошоу във Франкфурт, обяви японският автогигант. Ако това не ви говори нищо, сегашните версии на първия хибрид на Toyota не могат да се зареждат и тази дългоочаквана добавка най-после ще намери място в новия модел, вероятно донякъде провокирана от предлаганите от Hymotion пакети, които правят зареждането на сегашния Prius възможно и разбира се от развитието на технологиите и търсенето на пазара. И още нещо - новият зареждаем Prius хибрид ще разполага с още по-компактна литиево-йонна батерия, разработена по високите стандарти на Toyota за надеждност...

По европейския хомологационен цикъл, новият Prius PHEV изразходва само 2.2 л/100км, при 49 г/гм CO2 емисии, почти наполовина от стандартния Prius. На това му викаме ние истинско подобрение.

Докато някои обсъждат предимствата на електрическите коли, новият Prius зареждаем хибрид предлага най-доброто от двете технологии; удължен електромобилен пробег за кратки пътувания в градски условия плюс задвижване с помощта на ефикасен бензинов двигател за без компромиси в пробега и много нисък разход на гориво.

Новият зареждаем Prius се превръща във водещ модел в Prius гамата, а през следващата година в допълнение към другите хибридни модели в Европа идва и Prius + с трети ред седалки и седем места, демонстрирайки желанието на Toyota за въвеждане на Hybrid Synergy Drive технологията на повече пазари.

Очакваме!

[От: Electric Cars Report]

Прочетено 1908 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:21
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.