Петък, 09 Декември 2011 08:30

Електромобилът Smart For-Us – малък пикап с голямо бъдеще

От
Идеален за лятото, града, плажа или планината, новият електромобил на Smart бързо ще набере популярност

Остава повече от месец до откриването на Северо Американското Международно Автошоу, но феновете на зелените коли започват да потриват ръце в доволно очакване, след като Daimler стана поредната компания, която обяви, че ще използва сцената на автомобилното изложение в Детройт, САЩ, за да представи дебютно вълнуваща нова концепция.

Smart For-Us Urban Pickup е концептуален електромобил, основан на електрическото задвижване на Smart Fortwo, но доразвит с идеята да може да бъде прилично натоварван; да е нещо като 'практичен градски пикап'.

С достатъчно място за двама души и пространството в задната част за два Smart-електрически велосипеда, на електромобила има и мобилна зарядна станция - в товарната зона, като така се гарантира, че батериите на електрическите возила ще са винаги заредени. Smart For-Us разполага с 55кВ електрически мотор, който постига 130Нм въртящ момент, а литиево-йонната батерия е с капацитет от 17.6кВч.

Возиш си електроколелото с електромобила и можеш да си го заредиш по всяко време със собствено зарядно - кой е по-подготвен и зелен от теб?!
Возиш си електроколелото с електромобила и можеш да си го заредиш по всяко време със собствено зарядно - кой е по-подготвен и зелен от теб?!

В допълнение, електро-пикапът има по-дълга колесна база в сравнение със Smart Fortwо, вече е цееееели 3 метра и нещоCool, а 'стъпката' му е разширена с по 5 см от всяка страна. Айде към Балкан Стар да видим как я мислят тая работа...

eCars.bg

Прочетено 1981 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:05
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.