Sidebar

19
Пет, Апр
× Място за всякакви Nissan LEAF теми, коментари и мнения.

Nissan Leaf 2018

Преди 6 години 9 месеца #3264 от rrumpe
Nissan Leaf 2018 е пусната от rrumpe
Нови шпионски снимки, този път и на интериора:


Явно това ще е колата, защото съвпада с втората 'teaser' снимка на волана и таблото(и с първата на фаровете):
insideevs.com/nissan-teases-new-2018-leaf-interior/

Не съм вдъхновен :( Няма красота и изисканост. Каква е тази грозна козирка над таблото?! И това малко екранче на централната конзола. И дизайна от вън не е нищо особено. Нисан от водещ играч в електромобилността явно са решили да се преместят в опашката. Всъщност това е ясно от отдавна. Не може да се биеш в гърдите, колко си отдаден на идеята и за 6 години да не изкараш нито един друг модел. Всичко е било само за реклама - "да покажем колко сме напредничави като фирма".

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 9 месеца #3282 от ivand911
Отговор от ivand911 по тема Nissan Leaf 2018
Абе ако има 50-60 квч батерия другите недостатъци ще се преглътнат. Малкия среден дисплей е може би заради факта, че колата ще има автономно пилотиране. Гледах един клип в който колата си караше сама в града. Може и да има и по голям екран като опция. Тесла 3 даже няма и дисплей пред шофьора.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 9 месеца #3284 от eltosho
Отговор от eltosho по тема Nissan Leaf 2018
Колата определено е "тежък" фейслифт на настоящия модел а не нова платформа :-( . Също, из нета витаят слухове, че поне в началото ще е със 38-40kwh батерия. Уж Нисан не успели да се разберът със LG и за момента щяли сами да си правят батериите. Автономно пилотиране също няма да има. Ще е само "Nissan ProPilot" - нещо като първата версия на автопилота на Тесла, просто по-хитър круиз контрол за магистрала. Оня клип с автономния Leaf в Лондон беше от експериментален модел и едва ли Нисан ще го пуснат на пазара преди 2020 (май тая цифра бяха казали в клипа)
Според мен цената и наличието/липсата на течно охлаждане на батерията ще са решаващи за успеха на новия Leaf. Ако цената е под (28К USD, 30К EUR) и има поне 70-80kw DC зареждане ще си намери почитaтели и със 40kwh батерия.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 9 месеца - Преди 6 години 9 месеца #3285 от rrumpe
Отговор от rrumpe по тема Nissan Leaf 2018

eltosho писа: Колата определено е "тежък" фейслифт на настоящия модел а не нова платформа :-( .

Абсолютно съм съгласен и това ме разочарова най-много.
Не съм сигурен, че ще има много хора, които да предпочетат предпочетат този Лийф с 40кВч батерия за $30к пред Модел 3 с 60кВч батерия за $35к.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 9 месеца #3286 от rrumpe
Отговор от rrumpe по тема Nissan Leaf 2018

ivand911 писа: Може и да има и по голям екран като опция. .

Възможно е. Изглежда сякаш екрана може лесно да се подмени.
Иначе евентуално може да има почитатели ако цената е до $30к за 60кВч батерия.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 9 месеца #3289 от PETROV
Отговор от PETROV по тема Nissan Leaf 2018
Понеже сравнявате цените с Тесла 3 да кажа все пак, че обещаната цена от $35к "преди данъците" се отнася за US. За нас в България Теслите идват от "фабриката" в Холандия, което означава, че след ТРАНСПОРТ през океана, МИТА и ДДС колата без нито една екстра ще струва минимум €42к в Тилбург, Холандия. Плюс докарването до България /и на собствен ход не е безплатно /

А за NISSAN е много жалко, че са се отнесли толкова пренебрежително към новата модификация на LEAF. Вярно, че беше най продавания електромобил /в минало време, защото 400-500к жители на планетата дадоха по $1000 на "зелено" като за Лада и си попъчаха Тасла 3/ НО ПАЗАРА СЕ ПРОМЕНЯ МНОГО БЪРЗО и ако не успеят да извадят КОНКУРЕНТЕН автомобил ще си останат в миналото. А най важното което им липсва не е размера на дисплея и формата на фаровете, А БАТЕРИЯТА, т.е. максималния пробег с едно зареждане! Летвата се вдигна и всички други /вкл. "братовчеда" от РЕНО/ предлагат над 200 мили /320 км. Нямам идея колко ще струва "новия" LEAF в България

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 7 месеца #3362 от peposhi
Отговор от peposhi по тема Nissan Leaf 2018
Батерията на новия Лийф ще е 40кВтч. По-късно ще се предлага и по-голяма - очаква се 60кВтч на по-висока цена разбира се. Това е общото мнение по всички форуми до момента.
Дизайнът - това е много субективна материя. Напомня ми на Пулсар с преработена задна част с елементи от Джук/новата Микра... ще видим на 6-ти септември.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 7 месеца #3438 от PETROV
Отговор от PETROV по тема Nissan Leaf 2018
Благодаря peposhi,

Информацията ти е била точна!
И като видях и цената смятам, че модела 2018 ще продължи да се продава добре.
Да по нисък клас е от Модел 3, но и в цената има съществена разлика.
Нисан/Рено все пак са компания от високо ниво и си правят добре сметката.
Ако имам някакви забележки, те са към предварителната подготовка на пазара. Специалната форма на фаровете не е нещото което впечатлява феновете на EV. Да им кажеш нещо за ПРОБЕГ/БАТЕРИЯ/СКОРОСТ НА ЗАРЕЖДАНЕ е много по ИНТЕРЕСНО. Хубавото е че всички тези показатели са подобрени. НО МОЖЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 6 месеца #3502 от noki
Отговор от noki по тема Nissan Leaf 2018
Както отбелязах тук , днес в Омникар приемчикът на сервиза сподели, че от догодинa ще продават новия Leaf. Говорело се, че възможно най-скъпият вариант ще струва 90 000 лв. В тази връзка вече се провеждали обучения на механиците за сервизиране на електромобили.
Харесано от: actionmonster

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 години 2 месеца #3804 от peposhi
Отговор от peposhi по тема Nissan Leaf 2018
През октомври присъствах на официалната презентация на новият модел Лийф в централата на Нисан в Дъблин.
Трябва да ви кажа, че колата изглежда страхотно на живо. Определено най-много промени има във визията на предната и задната част на автомобила. Вратите и предните подпори са същите като на стария модел. Много ми харесаха промените в разположението на скоростния “лост” и поставките за чаша, бутонът за вкл/изкл.
Показаната кола беше в черно и изглежда много добре.Предпочитам бялата или червената версия, защото подчертават линиите много по-добре.
Съпругата ми ми каза още след представянето, че се е загубила идентичността и уникалността на предишният модел. Въпреки, ме съм съгласен с нея, разбирам, че целта на новият автомобил и да се продаде в стотици хиляди бройки и да възвърне инвестициите.
Смятам, че новият Лийф наистина ще разчупи огромна част от недоверието към възможностите на електромобилите и има реална възможност да стане един масов автомобил...

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.