Sidebar

31
Съб, Окт
6 Нови блога

Стикер за паркиране в Пловдив

Преди 1 година 7 месеца #5397 от avataar
Имам си вече стикер за София (където живея), но ми се иска и за Пловдив. Информацията в интернет е оскъдна. Намерих само какво пише в наредбата за паркиране на Община Пловдив:

Чл. 19а. (Изм. и доп. с Р. № 245 , Пр. № 14 от 27.07.2017г.;) На територията на Община Пловдив, електромобилите паркират безплатно в зоните за почасово платено паркиране (Синя зона и Зелена Зона), както и в зоната на „Спортен комплекс отдих и култура“.

Чл.19б. (1) Правото на електромобилите да паркират безплатно в зоните за почасово платено паркиране се доказва със стикер, залепен на предното стъкло в долният десен ъгъл на превозното средство. Стикерът се издава от Кмета на Община Пловдив или упълномощено от него лице, по ред и условия, определени със Заповед на Кмета на община Пловдив.

(2) Липсата на стикер води до заплащане на определената такса при престой и паркиране.


Къде и как се издават стикерите не става ясно. Някой има ли опит с това?

Hyundai Kona Electric 64kWh Premium

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 7 месеца #5403 от sweeper
Отговор от sweeper по тема Стикер за паркиране в Пловдив
Здравейте! Първом - честито за чудесната кола - със здраве и кеф да си я карате.
Колкото до стикерите за паркиране: от Пловдив съм и имам такъв стикер. Издава се с копие от големия талон в някаква служба на ул. "Христо Г.Данов". Независимо от стикера, на 2 пъти са ми слагали скоби :) които после махат уж с извинения. Като ходя в София паркирам и разчитам на пловдивския стикер. До сега проблеми не съм имал, само веднъж ми бяха оставили бележка, че не съм пратил SMS, обадих се за всеки случай и ми отговориха, че няма проблем.
Успех!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 7 месеца - Преди 1 година 7 месеца #5405 от sorcererals
Отговор от sorcererals по тема Стикер за паркиране в Пловдив
Аз в София пркирах без стикер, защото съм и с чужда регистрация, и за малко. Беше и еднократно, но хората бяха запознати с правилата и не искаха стикер. За всеки случай провериха в централата. И в Пловдив знаеха всъщност, като се замисля.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 7 месеца #5407 от Касъклиев
Отговор от Касъклиев по тема Стикер за паркиране в Пловдив
Здравей,

Аз наскоро си изкарах стикера за безплатно паркиране в синя зона Пловдив. Адреса е този . Отива се с копие на големият талон, попълва се една декларация и срещу 5лв се издава този талон.
Харесано от: avataar

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 7 месеца #5408 от avataar
Отговор от avataar по тема Стикер за паркиране в Пловдив
Те и да са запознати проверяващите, ако в наредбата пише, че ти трябва стикер от съответната община, винаги може да те заскобят и после сам ще си си виновен. Затова предпочитам да го направя както трябва.

Hyundai Kona Electric 64kWh Premium

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 7 месеца #5409 от sorcererals
Отговор от sorcererals по тема Стикер за паркиране в Пловдив
В твоя случай е така. Но аз бях за кратко в България, колата ми е с чужд номер и просто не ми се занимаваше да я регистрирам в общината. Предпочитам да си платя паркинга в такъв случай. Но служителите на паркинги и гаражи, които бяха в района, за да контролират, бяха запознати с правилата за ел.автомобили, като звъннаха в централата да попитат как да процедират в моя случай.
Аз съм българин и съм се поинтересувал предварително какви са правилата, но някой инцидентно преминаващ чужденец не е длъжен да ги знае. А и нашите табели са само на български, та и там няма как да прочете(в допълнение а никъде не ги пише).
Абе малко пак е недоизмислено.
В Пловдив имаше места, където не само нямаше служител, за да ти вземе парите, а нямаше и паркинг автомат. Но имаше знаци, че е платена зона.............само на български. И се плаща само със смс. Да де, но аз нямам българска карта и трябваше да моля случайни хора да пуснат смс за моята кола, като им платих на ръка паркирането и смс-а. Не ми е проблем, но ме дразни абсурдната ситуация.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 7 месеца #5410 от murry
Отговор от murry по тема Стикер за паркиране в Пловдив
В София вече има повече от 800 електромобила регистрирани и Центъра за Градска Мобилност са научени добре вече. Никога не съм имал проблем в зоните.

В Пловдив (и Бургас мисля че имаше безплатна зона за EV) им трябва може би още малко време да свикнат - все пак едва ли има повече от 30-40 електромобила в Пловдив и вероятно рядко се мяркат по зоните :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.