Sidebar

16
Вт, Апр

Ъпдейт на софтуера и картите на Kona (подобно и на Ioniq)

Преди 4 години 6 месеца #5713 от avataar
Коната ми една от първите и изоставаше със софтуера, пък за картата на навигацията да не говорим. Наскоро намерих начин да си обновя всичко сам, вместо да чакам Хюндай евентуално някой ден.

Първо се ъпдейтва софтуерът. Нужни са:
  • SD карта 32GB форматирана на FAT32 (аз ползвах 64GB microSD форматирана на exFAT + адаптер към нормална SD, работи и така)
  • Файлът за софтуера Hyundai_EU_All_Software_2019-1.2.rar (намира се на торент, това реално е за всички по нови модели на Хюндай без значение от горивото)

После:
  1. Разархивирате Hyundai_EU_All_Software_2019-1.2.rar на SD картата
  2. Включвате колата, махате SD картата с навигацията (не знам моделите без навигация имат ли изобщо слот, но се твърди, че може и през USB да се ъпдейтва)
  3. Слагате картата с ъпдейта
  4. Отивате в менюто, Settings/System info. Tам пише какви са версиите на отделните компоненти в момента и има бутон Update:
  5. Натискате Update, ще ви пита за потвърждение:
  6. След OK чакате кротко 10-15 минути и не барате нищо по колата, видео (основно е радиото за фон, на едно място сменено от друга музика, щото YouTube иначе го банват):


  7. Това е, имате си нов софтуер (всъщност фърмуер + софтуер на системата + софтуер за навигация). При мене изглеждаше така в System info:


Остава да се обнови и навигацията. За нея е нужно:
  • Файлът с данните Hyundai_Gen5.0_Mobis_Map_2019-1.rar (това е за повечето нови модели на Хюндай, за Ioniq обаче трябва Hyundai_Gen5.0_LGE_Map_2019-1.rar, повече инфо в

    This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF

    )

Използва се съществуващата SD карта, която е дошла с колата. Инструкции за Кона и файла Hyundai_Gen5.0_Mobis_Map_2019-1.rar (за Ioniq може да има разлика кво се трие):
  1. Правите си бекъп на старата навигация от SD картата (опция, ако нещо се омаже)
  2. Изтривате Data, HKMC_Navi.apk, Text.Info и VR. Сиреч всичко без swversion (предполагам и него да изтриете не е драма, колата ще си го създаде)
  3. Разархивирате Hyundai_Gen5.0_Mobis_Map_2019-1.rar на SD картата. В резултат трябва да получите същите имена като изтритите.
  4. Ръгате картата обратно в колата. Проверка в System info:

След ъпдейта интерфейсът ми се струва по-пъргав. Но най-сладкото е новата опция за LIVE charging stations. Сиреч освен древния списък с липсващи станции, вече може да вади и списък с нови станции през интернет. Видео:


Разбира се трябва да има интернет, за да работи (при мене е вързано към телефона по WiFi). Функцията е достъпна и от екрана Information, където се мъдри и новото Live parking:

Hyundai Kona Electric 64kWh Premium
Прикачени файлове:
Харесано от: IvoAtanasov, Carl Zeiss

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 4 години 6 месеца #5715 от ElectricCarMan
Полезно колега! Аз го направих на моя Ioniq миналата седмица.
Понеже не видях да си пуснал линкове към софтуера, пускам 2-та торента за софтуера и картата.
Прикачени файлове:

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 4 години 6 месеца #5716 от avataar
Ето и всичките торент файлове (Hyundai_EU_All_Software_2019-1.2.rar.torrent, Hyundai_Gen5.0_Mobis_Map_2019-1.rar.torrent, Hyundai_Gen5.0_LGE_Map_2019-1.rar.torrent).

Hyundai Kona Electric 64kWh Premium
Прикачени файлове:

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.