Sidebar

22
Сря, Ян
6 Нови блога

Опел Корса конверсия от Caproni

Преди 4 години 10 месеца - Преди 4 години 10 месеца #1725 от mumojem
На изложението Smart Cities където имахме щанд на ReCluster.bg, забелязах Опел Корса на ток (конверсия на Caproni) и ето подробностите:

Това им е втори електромобил с променливотокова система и асинхронен електромотор с патентована вентилационната система.

Мощността на АС мотора е 16. 5 кВт номинал

Батерията е 144 Vdc тягова (LiFeYPO4) с капацитет 100 Ah.

Тази версия на електромобила осигурява пробег между две зареждания около 60 км в зависимост от профила на пътя, като максималната скорост е ограничена на 60 - 65 км/ч.

Ето и снимки:
Чисто и просто – КарамЕЛ :)
Прикачени файлове:
Следните потребители изказаха благодарности: firesword

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 2 месеца #4639 от roadhelp.bg
Отговор от roadhelp.bg по тема Опел Корса конверсия от Caproni
Малък е пробег, доста мощен двигател за леката тенекия ( въпреки батериите ). Можеше да добие повече мощ с по-малък мотор. Освен това не разбирам защо всеки който конвертира, и не само дори и производителите не изпозлват друг много по-добър механизъм за увеличение на пробега, намаляне на електро-разхода и като цяло пвоече КПД ако просто добавят 2-3 степена трансмисия! МОГА да докажа това! Ако имаше кой да вложи пари в идеитеми доста неща щях да кажа, как и какво може ама не ми се говори, че вече достатъчно безплатни идеи раздадох на хора с пари, а в крайна сметка аз не получих дори едно Благодаря :)

П.П. Хубаво е да се добавят и другите самоделки, написани в теми по различните марки форум клубове в Бг. Сещам се за една Голф 2-ка, от VW Club :) 80 км пробрег и за още доста успешни самоделни електрички.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 2 месеца #4664 от murry
Отговор от murry по тема Опел Корса конверсия от Caproni
Защо мислиш, че 2-3 степенна трансмисия ще увеличи пробега?

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Създадено с Kunena форум