Сряда, 02 Март 2011 09:33

Женева 2011: Peugeot 908 Hybrid4 изглежда готов за Льо Ман

От
Sample image

На тазгодишното изложение "Geneva Motor Show" Peugeot предложи една от идеите си за развитие на екологичния елемент към доста задълбочените си напоследък разработки на състезателни двигатели. Моделът 908 Hybrid4 използва хибридна дизелова технология, спомагаща не само за по-чистото изгаряне на горивото, но и осигуряваща по-дълъг престой на пистата Льо Ман.

Както повечето хибридни състезателни модели, електрическият мотор на Peugeot използва "регенериращата" технология за спиране - при използването на спирачките ел. моторът се захранва с енергия. При необходимост той може да осигури мощност от 80 к.с., но за кратко. Дизеловият агрегат е 3.7-литров V8 и разполага с 550 к.с., а към него е закачена шест-степенна скоростна кутия.

Дебютът на трасето на 908 Hybrid4 няма да се осъществи до края на март, така че малко закъснява за състезателния сезон 2011. Независимо от това, от Peugeot се надяват, че ще имат готов за изпитания хибрид за предварителните тестове на Льо Ман през юни. Разбира се, всичко зависи от доброто представяне на колата на състезателната писта.

Прочетено 1334 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:09
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.