Сряда, 16 Февруари 2011 02:09

Panamera S Hybrid представен преди автосалон Женева 2011

От
Porsche Panamera S Hybrid

От Porsche наскоро обявиха, че разширяват своята хибридна флотилия с модела Panamera S Hybrid. Подготвяйки се за официалния си дебют през март в Женева ( Geneva Motor Show ), големия седан ще дойде на партито оборудван с внушителните 380 конски сили, които според производителя са способни да осигурят достигането на 62 мили в час ( около 100 км/ч ) за 6 секунди - по равен път и максимална скорост от почти 270 км/ч!

Общо 333 от тези "кончета" се дължат на 3.0 литровия V6 двигател с компресор, а останалите 47 осигуряват от електрически двигател. Осем-степенната скоростна кутия, съдържа модул за управление, позволяващ захранване на хибрида от горивната камера или от електрическия двигател, или от двете в тандем. Подаването на електричество идва от традиционните никел-метал хидридни батерии, а спирачната система презарежда елементите по време на използването и ( намаляване на скоростта ). Като цяло, от Porsche посочват приблизителен пробег между 55 и 70 км комбинирано каране. С представянето на Panamera S Hybrid, Porsche вече предлага шест варианта на своя седан. Последния присъединил се към групата ще е с цена във Великобритания от 86.146 британски паунда ( около 200.000 лв., но това включва доста сериозните данъчни добавки на Острова ), а до този момент от компанията все още не са казали дали колата ще се предлага в САЩ. Все пак не би било изненадващо, ако новата хибридна b прекоси океана в близко бъдеще, предвид предразположението на Америка към газо- и електрификация.

*АКТУАЛНО: Porsche обяви, че Panamera S Hybrid ще поеме курс към САЩ с цена от $95,000 (около 135,000лв), плюс вътрешни транспортните разходи.

Прочетено 1365 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:02
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.