Print this page
Петък, 22 Април 2011 09:40

BMW представя хибридна 5-та серия на авто-шоуто в Шанхай

От
BMW 5 хибрид

На авто-изложението в Шанхай, Китай, този месец, автогигантът BMW представя хибриден вариант на своята 5-та серия.

Колата ще е изградена на дългата база на 5-та серия, която в момента се продава в Китай. Производството ще се извършва в завода BMW-Brilliance, разположен в град Шънян, в северната част на страната, а информацията представи лично главният мениджър на BMW Норбърт Райтхофер.

"Този модел ще се произвежда в Китай и е предназначен за Китай - дълга версия на BMW 5-та серия като Plug-in хибрид. Моделът ще се базира на отличната репутация и силата на марката BMW", каза още директорът. 

Хибридът от тази серия вероятно ще използва версия на хибридната система, показана за първи път в ActiveHybrid Concept 5 на авто-шоуто в Женева, Швейцария през миналата година. Това означава, че ще разполага с подобрена версия на бензиново-електрически мотор, който задвижва ActiveHybrid 7.

От BMW обявиха, че 6-цилиндровият бензинов двигател ще бъде допълван от 40 кВ електрически мотор, а трансмисията ще е осем-степенна, автоматична. Конкретен срок за производството на хибридната 5-та серия не е обявен, но автопроизводителят вече изпробва електрическа версия на MINI в Пекин и Шенжен, Китай.

03-5er-hybrid-live 04-5er-hybrid-live 05-5er-hybrid-live 08-5er-hybrid-live 10-5er-hybrid-live 13-5er-hybrid-live 15-5er-hybrid-live

Източник: electriccarsreport.com ; eCars.bg

Прочетено 1780 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:22
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.