Понеделник, 09 Май 2011 09:00

Suzuki работи по Swift хибрид с удължен пробег

От
Suzuki Swift Range Extender

Suzuki изглежда има желание да навакса изоставането от своите японски събратя Toyota и Honda и Nissan с интересни зелени концепции и прототипи - било то хибридни или задвижвани с алтернативни горива...

След като наскоро представи новия хибриден Kizashi EcoCharge седан и водородния скутер с Burgman горивна клетка, разработен в Англия, сега идва ред и на компактния клас.

Ако не друго колата е доста известна у нас, а името е Swift, макар в този си вариант към него да са прибавени думите Range Extender. Компактната кола, с която марката е асоциирана в Европа, ще получи модерна хибридна система, за да се конкурира успешно с хибридната Honda Jazz, която демонстрира много добри резултати по-рано тази година в Япония.

Технологията за удължаване на пробега е подобна на тази при зареждаемите хибриди с малък ДВГ (бензин или дизел), използван като генератор за захранване на батериите след тяхното изтощаване.
В момента тази технология се отъждествява с Chevrolet Volt и Opel Ampera.

Все още не разполагаме с кой знае каква техническа информация за Swift Range Extender, но данните би трябвало да са близки до тези на "Plug-In" модела, представен през 2009 по време на Tokyo Motor Show. Предвид известността на колата у нас, екипът на eCars.bg ще има грижата да ви информира своевременно при наличие на актуална информация за Swift Range Extender.

[Източник: Suzuki; TechVehi]

Прочетено 1136 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:31
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.