Сряда, 11 Май 2011 09:00

Електрически Volkswagen plug-in хибрид - след 2 години

От
концептуален хибрид Volkswagen Formula XL1

На симпозиума Viena Motor, директорът на Volkswagen Group - Мартин Винтеркорн обяви, че концернът ще насочи сериозни ресурси и усилия в производството на електрически, зареждаеми хибриди и ще атакува мощно пазара в края на 2013, началото на 2014г.

Според колегите ни от GreenCarCongress, Винтеркорн е споменал в изказването си, че "при Plug-in хибридите ние ще съчетаем силно развитите технологии при двигателите с вътрешно горене с атрактивната електрическа мобилност в диапазона "ежедневно шофиране"...за да няма проблеми с висока скорост или при теглене на товар".

Шефът на Volkswagen засегна и световното значение на електрическите превозни средства, като посочи:

"Електрическата мобилност е задача на века за автомобилната индустрия и европейската икономическа общност като цяло. Производители, доставчици на компоненти и енергия, дизайнери, учени и политици - всеки трябва да допринесе за развитието на сектора."

В заключение, Винтеркорн обърна внимание на необходимостта от допълнително финансиране в разработването на технологиите за батериите на електромобилите и заяви, че Plug-in хибридите значително ще повлияят за намаляването на количествата вредни емисии СО2 в световен мащаб.

Представен бе и концептуалния Plug-in хибрид Volkswagen Formula XL1, за който все още няма много допълнителна информация.

volkswagen-formula-xl1-electric-concept volkswagen-formula-xl1-electric-concept-1 volkswagen-formula-xl1-electric-concept-2 volkswagen-formula-xl1-electric-concept-3 volkswagen-formula-xl1-electric-concept-4 volkswagen-formula-xl1-electric-concept-5

[Източник: greencarcongress]

Прочетено 1683 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:26
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.