Print this page
Неделя, 15 Май 2011 08:00

Kia Optima Hybrid е по-добре оборудвана от Toyota Prius

От
новият хибрид Kia Optima

Тази година месец юни носи горещо време и "гореща" кола с него: Kia Optima Hybrid - първи хибриден модел на марката. Превозното средство ще присъства в шоурумите от следващия месец и не се нарича "Optima" случайно - характеристиките му са толкова вълнуващи, както подсказва и името.

Ще започнем с основните неща: за стойност на цените от $26,500 (36.300 лв), вие получавате кола, която е всъщност по-евтина и по-голяма от най-продавания хибриден Prius на Toyota. Така че това е една добра оферта от самото начало. За тази цена получавате автомобил, който работи с LG Chem литиево-йонни батерии от най-съвременно поколение; можете да достигне разход на гориво от 7/100 в града и 5.5/100 извън него.

Има куп други функции, които включва този хибрид, идващи като изненада: в изцяло електрически режим позволява скорост до 100 км/ч, спира двигателя, когато батерията остане със слаб заряд за предотвратяване на щети, и предлага набор от страхотните възможности (стартовия бутон, задни лампи за четене, отопляеми огледала, седалки, които се отопляват и охлаждат, ски-багажник, преминаващ през тях).

Освен стандартните тракшън контрол и контрол при потегляне по наклон, Optima разполага с предварително записан звук на двигателя, какъвто не можете да намерите във всяка друга кола, дори и при електромобилите. Това може да звучи смешно, но в действителност е доста полезно за предотвратяване на аварии: звукът се активира, когато колата е в изцяло електрически режим, за да привлече вниманието на хората, предупреждавайки, че колата е близо.

Подобрената система за забавление не позволява отегчаване, но дава дори повече права: наред със "свободни ръце", водачът се радва на уникална технология на комуникация. Всичко, което трябва да направи, е да дава команди гласно и информационната система се активира сама, позволявайки да се провеждат разговори и текстови съобщения с някой, просто казвайки няколко думи.

Накрая, гаранционната система на Kia Optima също не е за пренебрегване. Ако решите да застраховате кола в продължение на 5 години, имате две възможности: можете или да получите 100.000 км основни гаранция или 160 000 км гаранция на купето. Ако търсите по-дълго осигуряване, тогава можете да удължите гаранционния 160 000 км пробег с допълнителни 10 години .

kia-hybrid-transmission kia-optima-engine kia-optima-hybrid-inside kia-optima-inside kia-optima-wheel
Прочетено 4779 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:15
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.