Понеделник, 22 Август 2011 18:55

Следващото поколение Audi A4 ще включва зареждаем хибрид

От
Първи снимки на Audi A4 2014 от Autobild

Точно преди месец стана ясно, че от следващата година Audi A6 ще се предлага и в хибриден вариант, а сега германският Auto Bild разкри, че следващото поколение на по-малкия събрат A4 ще бъде базирано на MLB Evo платформата. Това е тактическо решение от страна на Audi за значително намаляване на теглото на A4, чиято нова платформа се очаква да бъде по-лека с около 120-150 кг...

По-интересното е, че въпреки по-ниското тегло на новото A4, моделът ще бъде малко по-голям от предишния. Бъдещите A4 варианти ще разполага с технологии като топлинна система за оползотворяване на енергията, стоп/старт система и регенериращи спирачки. Все още няма кой знае каква информация за двигателите, а TDI версията вероятно ще има 296 кс вариант, докато в бензиново отношение говорим за нещо от рода на 345 кс.

Най-интересното обаче е за десерт и това е възможността за добавяне на модел с електромотор в гамата, който ще задвижва задната ос. С него A4 ще може да изминава 30-60 км в зависимост от различно параметри, с едно зареждане на батерията. E-Quattro системата естествено е за задвижване на четирите колела при Audi, а към хибридния вариант може да се бъде добавен и CNG (метан), като част от e-gas проекта на компанията.

[От: Car Advice]

Прочетено 1751 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:14
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.