Понеделник, 05 Декември 2011 08:00

Нов зареждаем хибрид Mitsubishi PX-MiEV...по-точно леко маскиран Outlander

От
За 'зелените', за които малкият 'i' е неудобен, Mitsubishi предлага зареждаем хибрид на SUV база

Отново японска кола в светлините на прожекторите: на Tokyo Motor Show 2011 представиха поредната сериозна номинация. Концептуалният модел се нарича PX-MiEV Concept II и съвсем скоро ще се появи на хоризонта...

Вече може да се избегне въпросът дали Mitsubishi се отнася сериозно към усилията за активна електрификация на моделите си - фактът, че трябва да предложат доста повече от миниатюрния размер на 'i' - не само в Европа, но основно в Щатите - където големите коли (все още) са на почит - дава отражение в новия, зареждаем хибрид на марката.

Това, което ще търсим по салоните на Mitsubishi към края на следващата година, е plug-In хибридна версия на Mitsubishi Outlander 2013.

Традиционният дву-литров четирицилиндров двигател е монтиран отпред, но на всяко от колелата на задната ос ще има по един електрически мотор, захранван от тока на литиево-йонна батерия. Автокомпанията дава данни, според които MX-MiEV II ще изминава 50 километра на електрическа енергия, а ако 'лудувате' повечко с газта, системата превключва на режим, който паралелно ангажира бензиновия двигател.

Като цяло, би трябвало да може да се изминат около 800 километра пробег с едно зареждане на резервоара, но ако дневните ви преходи са в рамките на 25-30 км, може да подминавате бензиностанциите в продължение на месеци. Освен ако не искате да спрете за вестник или кроасан Cool!

01-mitsu-px-miev-ii-live 03-mitsu-px-miev-ii-live 06-mitsu-px-miev-ii-live 07-mitsu-px-miev-ii-live

eCars.bg

Прочетено 1760 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:09
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.