Print this page
Неделя, 01 Януари 2012 11:12

ЧНГ 2012 от eCars.bg и първи поздрави от Elektromobili.bg

От
Добре дошли в Elektromobili.bg

Хоп и 1-ви януари кацна отново при всички нас - затова е време да ви кажем - Честита нова 2012-та година! Желаем ви много да се грижите за здравето си и да работите ефективно, да имате много успехи и не по-малко поводи за радост. Ако пък ви се е паднало късметче, в което има думата "кола", дано това да е първият ви електромобил (още повече, ако така желаете да е), а за да ви помогнем в избора, ние ще бъдем на линия с полезни съвети, публикации и всякаква ценна информация за електрическите коли...

По време на двете електромобилни конференции в София обещахме, че ще стартираме новата Национална информационна платформа ЕЛЕКТРОМОБИЛИ (elektromobili.bg) на 1.1.2012 г. и макар само с една снимка за анонс, това е факт. Elektromobili.bg вече си има собствен дом и ние продължаваме да работим постоянно, за да отворим неговите врати и за вас. Това ще направим всичко възможно да стане максимално скоро и без да можем да дадем точен срок се надяваме на старт в следващите няколко седмици. Краят на една и началото на друга година често е повод за равносметка и макар eCars.bg все още да не е навършил първата си година, с над 1,000 публикации вече имаме солидно количество материал в направлението електрическа мобилност.

Не е особено трудно да се установи, че същото това направление далеч не е познато на масовия потребител и това личи особено по множеството анкети (в различни държави) с въпроси, свързани с електромобилите. "Ще ми даде ли на късо колата, ако мина през много дълбока локва?", "Вдига ли повече от 60?", "Къде се зарежда това чудо?" и още много въпроси 'тормозят' нашето потребителско съзнание. За запознатия човек повечето от тях са странни, но с едва прохождащата (отново, след цял век пауза) електрическа мобилност, повечето хора дори не знаят, че има съвременни електрически коли в масово производство.

Това ни провокира и да създадем elektromobili.bg, където да събираме на едно място всякаква информация за електрическите превозни средства, в допълнение към ежедневното количество електромобилни новини в eCars.bg. Платформата е вече изградена, но предвид голямото количество информация, която сме събрали, качването, структурирането и настройките отнемат повече време и въпреки желанието ни да стартираме днес, ще отложим малко 'натискането на бутона', за да се получат нещата качествено и завършено.

Какво да очаквате от нас през 2012 г. с вече задаващото се допълнение, наречено elektromobili.bg? Със старта на платформата предвиждаме да се върнем отново към по-интензивен режим на работа и в eCars.bg, с повече електромобилни новини от България и региона, каквито определено очакваме да има в много по-голямо количество през 2012 г. Междувременно ще продължаваме да развиваме новата инфо платформа, за което ще разчитаме и на желанието за участие на всеки от вас, било то лично или на фирмено/организационно ниво, за да направим картинката на електрическата мобилност в България много по-пълна. Ще представяме българските компании от бранша, организации, инициативи, проекти, и не на последно място, актуална пазарната информация.

Изминалата 2011 г. беше дебютна за продажбите на масови електрически модели от големи автопроизводители у нас, с първи продадени бройки Peugeot iOn и Citroen C-Zero. Настоящата 2012 г. обаче очакваме да раздвижи пазара нагоре откъм разнообразие на марки и модели и надолу като цени, с официално представяне и старт на продажбите на електрически модели от Renault, Opel, Chevrolet и може би други марки, за което се надяваме да съберем повече информация в следващите няколко месеца.

Едно е сигурно, електрическата мобилност вече засилва своето развитие и в България и за нас е удоволствие да сме част от този процес. Сега обаче е време да продължим с работата, за да се возят скоро повече от вас в чисти и енергийно ефективни електрически превозни средства Wink.

Успех!

Екипът на eCars.bg

Прочетено 1205 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:49
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.