Print this page
Понеделник, 02 Януари 2012 00:28

Преди Лада, Волга и Москвич – сега (хибриди) Ё-Авто

От
Ё-Авто смята да продава своите хибриди в Русия през 2012 г.

Не е като да няма все още по някоя и друга руска кола от близкото минало по нашите улици, но до голяма степен те вече са заменени от по-модерни и разнобразни варианти на четири колела. Няма какво да кажем за до болка известните лади, москвичи и волги, а и темата е отдавна изчерпана. Не така седят нещата обаче нещата с новата руска компания Ё-Авто, собственост на милиардера Михаил Прохоров, за която вече не веднъж имахме повод да пишем. Е, сега няма кой знае каква нова информация, освен потвърждението, че до края на настоящата 2012 година Ё-Авто ще започне да продава своите хибриди. Всъщност, интересното в случая с това потвърждение е, че намерението на г-н Прохоров да се състезава в президентските избори срещу руския премиер Владимир Путин няма да доведе до забавяне в предварително обявените производствени срокове...

РИА Новости цитира руският ТВ канал Россия 24, според който компанията, в която Прохоров е съдружник, ще продава добилият вече известност хибрид Ё-мобыл (в различните му варианти) за по-малко от 15,000 лв в Русия. Цената определено е доста атрактивна за кола с нисък разход, а планът е всяка година да се произвеждат по 45,000 руски хибриди в завод близо до Санкт Петербург, с удвояване на количеството след завършване на втория етап от строежа на завода.

Компанията на Прохоров Онексим и базираният в Русия завод за камиони Яворит инвестират около $200 милиона в завода за хибриди, който получи обществено засвидетелстваната подкрепа и на Путин. През миналия април руският премиер кара прототип на колата до дома на президента Медведев, но сега нещата се обръщат интересно, с предстоящата президентска битка.

Е, ние се интересуваме повече от това как ще изглеждат новите руски коли и няма причина да смятаме, че цените им у нас ще бъдат много различни от обявените за Русия. И тук обаче ще има битка, като на президентско ниво, само че тя ще бъде за пазарен дял, срещу вече добре извесната у нас Great Wall, чийто местен представител Литекс Моторс ще произвежда коли (сред които в някакъв момент и електромобил) в новоизградения за целта завод край Ловеч.

eCars.bg

Прочетено 3023 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:48
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.