Print this page
Четвъртък, 05 Януари 2012 17:00

Volvo представя зареждаем (бензинов) хибрид XC60 в Детройт

От
Модерен кросоувър с хибриден двигател-с опция за бензин или дизел- Volvo XC60

XC60 ще бъде следващият в линията на Volvo, който ще използва разработената от автопроизводителя зареждаема хибридна технология.

Новата концепция XC60 Plug-in Hybrid ще се появи следващата седмица на стартиращото автомобилно изложение Детройт Мотор Шоу в САЩ, като шведската марка планира да разшири използването на технологията с ниски емисии, прилагайки я при още един зареждаем хибрид - V60, по-късно тази година.
Идентично, двата хибрида (V60, XC60) са проектирани да съчетават силни екологични предимства и забележителни работни показатели, като се използва вече познатата технология за шофиране "три коли в една", с режимите на управление Pure, Hybrid и Power.

В Pure (чист) режим, моделите използват електрическо задвижване само до 50 км преход, а в режим Power (мощен), колата комбинира 280 к.с. бензинов двигател + 70 к.с. електромотор и става истински звяр... Volvo XC60 ще използва бензинов двигател, за да се котира на американския и китайския пазари, за разлика от зареждаемия V60, който е 'въоръжен' с дизелов двигател и не се очаква да се предлага в Щатите изобщо.

Щефан Якоби, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Car Corporation, казва: "Този хибриден вариант на бензинов двигател и електромотор е от световна класа, и ще се предлага основно в нашите представителства в Америка, но все още е рано да се каже кой модел ще бъде първият, представящ това решение".

Среден по размер, офроуд-хибридът ще използва бензинов двигател, задвижващ предните колела и електрически мотор за задвижване на задните. Подобно на V60 sportswagen хибрид, XC60 ще има задвижване на четирите колела, за подобрена стабилност в трудни условия и "запази за по-късно" функцията - за да се съхрани електрически заряд за момент, в който има най-голяма нужда.

Батерията на колата може да бъде зареждана от обикновен контакт, като за пълно зареждане отнема само 3,5 часа.

Колата ще дебютира в Детройт на автошоуто -известно още като (NAIAS) North American International Auto Show- следващия вторник (9.01.2012), когато вратите се отварят за ден, за предварителна презентация пред журналисти. Останете на линия, ние ще ви информираме за актуалното.

volvo1-xc60-interior volvo2-xc60-drive volvo3-xc60-mode volvo4-xc60-hybrid-technical
Прочетено 1984 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:44
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.