Събота, 25 Февруари 2012 19:00

6-местен градски хибрид (електромобил) за 50.000 лв: SCI HyMOD /видео/

От
Градски миниван с 6 места и с опция по избор - хибрид или електромобил

Модулната концепция SCI hyMOD e еко-превознo средствo, което може да се причисли както към изцяло електрическите коли, така и към хибридите с удължен пробег. Освен революционното захранване, особеното при този миниван е и 6-местния му капацитет, като пътниците се разполагат на два реда - по три седалки. Височината е под 1.7 м, а дължината му - 4.1 м, като вътрешното пространство е изполвано максимално практично. Модулите са два - електрически мотор и двигател с вътрешно горене...

Ако не се ползват шестте места, задната седалка се разделя на 2:1 части и по този начин багажният обем се увеличава с до 250 литра, като трите седалки отпред са статични.

Седалките са на 2 реда по 3, като задните се делят, за увеличаване на товарния обем
Седалките са на 2 реда по 3, като задните се делят, за увеличаване на товарния обем

Задвижваща система - детайли:

Основно, превозното средство разполага с 42 кВ (57к с) електрически мотор, поставен на предната ос, задвижващ предните колела и захранван от батериен пакет 5 кВч, а максималното му тегло е 1.400 килограма.

На задната ос заемат място модулите. Според нуждата и моментното изискване, водачът може да избере функциите 'Батерия' или 'Двигател' (при който се подпомага двигателя с вътрешно горене, като се използва паралелно хибриден двигател).

Това е разпределението на модулите при всички режими на работа
Това е разпределението на модулите при всички режими на работа

Тези модули са взаимозаменяеми в специален център, наречен 'hyMOD станция', където можете да избирате какво да управлявате - 100% електромобил или хибрид с удължен пробег!

Чрез специална станция, ще може да се избира - електромобил ли да е или хибрид с удължен пробег
Чрез специална станция ще може да се избира: електромобил или хибрид с удължен пробег

Изцяло електрически модул:
17 кВч батерия 65 к с и 200 Нм въртящ момент, максимална скорост от 130 км/ч за диапазон от 140 до 180 км.

Хибрид с удължен пробег:
82 к с двигател, съчетан с безстепенна трансмисия (CVT). Комбинираната мощност от 150 к с, позволява да се развият от 0 до 100 км/ч за по-малко от 10 секунди, а максималната скорост е 170 км/ч; разходът на гориво е около 5/100, като с един резервоар се изминават около 600 км.

Цената, определена за SCI hyMOD е 25.500 евро, но не включва модулите, които ще се наемат отделно. Вижте и анонсиращото видео:

Прочетено 2659 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:41
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.