Sidebar

19
Пет, Апр
Петък, 02 Март 2012 07:37

ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА!: Електрическа обиколка на България

От
Кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА!

Нашата Кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА! обявихме в самото начало на февруари и тя вече напредва упорито през интернет пространството. С идването на баба Марта дойде и момента да ви кажем повече за нейната втора, 'жива', част, за която при старта само загатнахме - демонстрационна обиколка на цяла България с електромобили. И като казваме електромобили, имаме предвид далеч на само леки коли. Ще има електрически велосипеди, скутери и... някои други превозни средства. И както в предишните анонси, отново, каним всички, които имат желание, да се включат - потребители, организации, компании, общини... Съвсем скоро ще обявим и пакетите за партньорство и спонсорство, но първо да представим с малко повече подробности събитието...

Със серията онлайн публикации, с които интернет частта на кампанията върви в момента, ви запознаваме с различните аспекти на електрическата мобилност. Око да види, ръка да пипне обаче е поговорката, без която не може и след онлайн представянето е логично да направим и демонстрация на живо. За целта планираме 'електрическа' обиколка на България с различни типове електромобили, с цел да демонстрираме на живо техните качества на повече хора и да разкажем на всеки, който се интересува повече за електромобилите. Ето ключовите елементи на обиколката:

Организатори: eCars.bg, Elektromobili.bg, A1 Eco

Кога: В началото на лятото

Продължителност: Около 10 дни

Маршрут: София - Пловдив - Бургас - Варна - Велико Търново - Плевен - София *

Участници: Различни електромобили - леки коли, велосипеди, скутери и др.

Цел: Демонстрация на възможностите на електромобилите в реални условия

Отразяване: Онлайн, с директна връзка, ежедневни статии и репортажи в eCars.bg и Elektromobili.bg, както и с репортажи по различни телевизии

Видео: Ежедневно видео заснемане - клипове, интервюта, интересни моменти

Статистика: Отчитане на всички аспекти на обиколката: ефективност, разход, спестени въглеродни емисии и др.

* - основни точки от маршрута - на по-късен етап ще представим подробен маршрут с всички населени места

Всъщност, след уточняване на основния маршрут ще стартираме паралелна кампания в нашите интернет страници и социалните мрежи с гласуване за включване на допълнителни населени места. Колкото повече активност има от дадено населено място, толкова по-голяма вероятност има то да стане част от маршрута. Ще се придържаме към основната траектория, разбира се, най-малкото поради сравнително ограничения пробег на електромобилите. Ще работим усилено и пред следващите месеци преди тура на различни места в България да бъдат монтирани зарядни станции за електромобили - с други думи обиколката да стимулира изграждането на зарядна инфраструктура и съответно нейното разпространение да стимулира разширение на обиколката.

 

Обиколка с електромобили
Ето как може да изглежда вашата спирка от електромобилната обиколка на България

 

Основната цел на тази демо обиколка, разбира се, ще бъде демонстрация на различни електрически превозни средства в реални условия, с установяване на временни пунктове в отделните точки по маршрута, където всеки от съответното населено място ще може да разгледа, да изпробва, да зададе въпроси или просто да погледа. Нашият екип вече обсъжда участие с различни компании и организации и ще се радва да обсъди с всеки възможностите за включване. Включете се и вие - ето как да ни намерите:

Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Телефони за връзка:

  • Стефан Николов - 0889 090900
  • Теодор Иванов - 0887 632 614
  • Мартин Хаджистойков - 0888 919329

В следващите дни ще продължим да допълваме подробности за националния демонстрационен тур на Кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА!, а вие не се колебайте да ни потърсите за повече информация, защото турът е за вас Smile!

Кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА!

Прочетено 1961 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:32
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.