Print this page
Четвъртък, 30 Юни 2011 11:00

BMW представи компоненти за електрическите i3 и i8

От
И колата си я бива, но тук гледаме новите елементи в направата купето

На снимката горе е BMW M3 CRT. В този случай, CRT е съкращение от Carbon Racing Technologies, споделиха от BMW. Докато BMW M3 CRT не е точно от колите, което ние обикновено наричаме "зелени" - мощта от чудовищния 4.4-литров V8 двигател е 450 конски сили и 440 Nm въртящ момент - то 'CRT' показва това, което скоро ще видим, използвано за две коли на автомобилния, захранвани с алтернативно гориво: на електрическия i3 и зареждаемия хибрид i8.

M3 CRT представлява дебют в световен мащаб на иновативен процес за производство на подсилени с въглеродни влакна пластмаси (CFRP). Този процес, според BMW, позволява елементи въглерод да бъдат вплетени на принципа на клетките в пчелната пита, в панели с всякакъв размер, преди да бъдат импрегнирани със синтетични смоли и втвърдени.

При M3 CRT, само предния капак и зоната на предните седалки са изработени от CFRP. Въпреки това, моделите i3 и i8 ще имат купета направени почти изцяло от CFRP. BMW казва, че широкото използване на CFRP ще запази теглото на i3 в допустимите граници, което позволява на електромобила със задно задвижване да постига 160 км преход, преди да се наложи зареждане на батериите..

bmw-m3-crt-1 bmw-m3-crt-2 bmw-m3-crt-3 bmw-m3-crt-4

Източник:[BMW]

Прочетено 1440 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:15
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.