Print this page
Събота, 30 Април 2011 18:56

Батерии за електрически возила от нов, гигантски завод

От
Шейх Сауд открива предприятието

В края на миналата седмица, в Ал Джазира Ал Хамра, Обединените Aрабски Eмирства, беше открито промишлено предприятие на Eternity Technologies  за производството на батерии.

Собственост на опериращата в ОАЕ Al Dobowi Group, съоръжението е приветствано като най-голямата индустриално предприятие в Персийския залив за произвoдство на батерии и е създадено с първоначална инвестиция от 54,6 милиона долара.

Eternity Technologies ще използва построеното предприятие, за да проектира и разработва батерии за индустриални машини като мотокари, камиони и персонални транспортни средства. По време на откриването на предприятието  Негово височество шейх Сауд бин Ал Сакр Кусимш (на снимката), член на Съвета висшия съвет и управител на Ras Al Khaimah заяви, че ОАЕ има "географското  предимство да бъде врата към пазар с повече от два милиарда души, предлагащ сериозни възможности за фирми, базирали своята дейност в Обединените арабски емирства."

литиево-йонна батерия

С годишен капацитет от един милион клетки, Eternity Technologies, наред с доставката  на клетки за съседните страни от Персийския залив, ще изнася 85% от продукцията си на външния пазар, включително в САЩ, Европа и Азия.

Прочетено 1458 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:58
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.