Print this page
Сряда, 22 Юни 2011 16:00

Електрическото Mitsubishi избра Toshiba

От
Новите батерии за електрическите модели на Mitsubishi ще са от Toshiba

Mitsubishi предпочете батерия-продукт на Toshiba - с литиево-титанат-оксид SCiB технология, за захранване на своите електрически модели I-MiEV и мини-бусчето MiEV, отказвайки се от досегашните батерии GS Yuasa Lim.

Toshiba SCiB e разработенa така, че да отговоря на поредица от взискателни критерии за ефективност и безопасност. С успешното използване на литиев-оксид-титанат в анод, Toshiba заяви, че нейната SCiB технология е безопасно, издръжлива и способна на зареждане за изключително бързи темпове.

Според Toshiba, SCiB батерии могат да издържат на 2,5 пъти повече зареждане / разреждане от стандартната литиево-йонна батерия. Освен това, презареждане чрез CHAdeMO е мълниеносно  бързо - батерията SCiB достига 80% от капацитета си за 15 минути, 50 процента за 10 минути и 25 на сто за 5 минути. Тези стойности са поне два пъти по-бързи от времето за презареждане на типичната литиево-йонна батерия.

По отношение на производителност, SCiB батерии предлагат 1,7 към 1 за Li-Ion единица производителност, което означава, че електромобилите могат да бъдат с по-малък размер и теглото на батерията или да запазят размерите идентични, но да предлагат по-голям пробег.

Какъв ли ще е изборът на Mitsubishi?

Източник: [Toshiba]

Прочетено 1717 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:23
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.