Print this page
Четвъртък, 21 Април 2011 08:16

Ден на Земята: свободен достъп до зарядните станции

От
Зареждане на електромобил

По повод отбелязването на Деня на Земята - 22 април, американската фирма Coulomb Tech. реши да даде свободен достъп до своите зарядни станции на всички собственици на електромобили.

Една от най-старите и утвърдени фирми в сектора инфраструктура на електромобилите, официално обяви, че ще осигури карти за свободен достъп до многобройните си устройства за зареждане на електрически превозни средства. Така ще бъде отбелязан Денят на Земята, а чиповете, даващи правото на безплатно зареждане, ще са валидни за месец.

С такава карта става достъпа до контакта в зарядната станция

Мрежата на Coulomb осигурява разни видове зарядни станции - от общественодостъпните Ниво 2- ползвани масово, до бързозарядни системи от Ниво 3, който покриват стандарта на Nissan Leaf и Mitsubishi-i - модели 2011 и 2012г.

Все пак е възможно някои от американските собственици на ел-коли да бъдат таксувани за зареждането, независимо от жеста на Coulomb - решението може да дойде от общината или фирмата поддържаща зарядната станция в конкретен район. Иначе казано - някъде ще се плаща, другаде - не.

Независимо от това, всеки собственик на електромобил, ще пожелае да се запише за участие в инициативата, за да разполага с безплатната карта - просто за всеки случай. Как ще става регистрацията, ще бъде обявено на сайта на Coulomb, преди края на месеца.

У нас, представител на щатската фирма е FullCharger Bulgaria, а предлаганите станции, услуги и обслужване са на високото ниво, поддържано от компанията в целия свят. За развитието на вътрешната инфраструктура, касаеща електромобилите и в частност зареждането им, българското представителство има изградена проекто-програма, гарантираща оптималното разполагане на зарядни станции - от всеки тип - с помощта на партньори или със собствен ресурс. Информацията за eCars.bg, даде г-н Любомир Славов - главен мениджър на представителството в България. Скоро ще осигурим допълнителни подробности, а за следващия Ден на Земята се надяваме да има осигурени бонуси и за българските собственици на електромобили.

Зарядната станция е готова за ползване Източник: allcarselectric.com ; eCars.bg
Прочетено 1267 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:25
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.