Print this page
Четвъртък, 05 Май 2011 11:00

IEEE и SAE работят по стандарт за зареждане на електромобили

От
Конектор за зареждане на електромобил

Институтът на електро и електронните инженери (IEEE) и Обществото на автомобилните инженери (SAE) са подписали меморандум за разбирателство за съвместна работа по стандарти за свързване на електромобилите към смарт мрежата...

SAE вече има 46 стандарта в областта на електромобилите, включително J1772 конектор за зарядни станции, използван от две от най-зелените коли в момента на пазара – Nissan Leaf и Chevy Volt, който абонаментното списание на SAE нарече "Кола с най-добра инженерна изработка."

IEEE има над сто стандарта, свързани със смарт мрежата, между които 30, които според организацията ще имат отношение към пътната карта за масово разпространение на електромобилите на Националния институт по стандарти и технологии.

Спорд CNET, и двете групи ще започнат моментална обмяна на информация по своите проекти за зареждане на електромобили от смарт мрежата. Макар да е още твърде рано да видим някакви резултати от това сътрудничество, то определено означава, че има добър потенциал за минимизиране на объркването при закупуване на еко кола в бъдеще.

Прочетено 1044 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:45
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.