Print this page
Петък, 03 Юни 2011 09:00

Германия подкрепя Homeplug стандарта за електро колонки

От
Топ-марките на немската автоиндустрия, заедно подкрепят единна комуникация за зарядни станции за електромобили

Петте най-добри немски производители на автомобили - Audi, BMW, Daimler, Porsche и Volkswagen - обединени под названието "Координационен пакт за заряден интерфейс", са избрали да подкрепят мрежовия интерфейс IEEE 1901 Profile Green PHY (GP), като технология за зареждане на зареждаеми електрически коли. HomePlug GP е с ниска мощност, ценово оптимизирана спецификация за Powerline мрежа, насочени Smart Grid приложения, интелигентни измервателни уреди, домакински уреди и Plug-in електрически хибридни превозни средства.

Освен това, HomePlug е поканила за участие тези производители на автомобили, в развитието на HomePlug Green PHY сертификационна програма. HomePlug Powerline Alliance служи за съответствие и сертифициране за IEEE 1901 (широколентов достъп по Powerline-BPL мрежи) и управлява най-голямата програма за съответствие и оперативна съвместимост за сертифициране на продукти от Powerline мрежата.

Нови техники за модулация предлагат възможност за използване на въздушни електропроводи за високо комуникационна скорост. При IEEE 1901 стандарта за широколентов достъп през Powerline мрежи се обхваща както контрол на достъпа на средно ниво, така и физическа многослойност на данните.

"За да бъдат електрическите превозни средства широко приети, те трябва да се интегрират в съществуващите и развиващите се инфраструктури за зареждане, свързани с интелигентни мрежи. За зареждане на електроколите, комуникационният интерфейс е свързан посредством конектор за зареждане; също така HomePlug Green PHY предвижда разработване на общ комуникационен стандарт за поддръжка на всички видове AC и DC зареждане."

-  Д-р Хайко Дьор, директор на Координационния пакт

Компаниите за развитие и производителите се стремят да наложат възприемането на мрежовите технологии като HomePlug GP, за да помогнат на потребителите и бизнеса, както и за следене и намаляване на потреблението на енергия. HomePlug GP е ключов компонент на технологията HomePlug, заедно с HomePlug AV широколентова Powerline технология и предстоящата HomePlug AV2.

HomePlug AV е основна технология за IEEE 1901 Powerline стандарт; HomePlug GP е получен изцяло от HomePlug AV. Ето защо, HomePlug GP е напълно оперативно съвместим с HomePlug AV и IEEE 1901. Те имат за цел да улеснят многобройните доставчици и производители на чипове да осигуряват продукти в подкрепа на IP мрежите.

Съобщението идва непосредствено след докладите за проучване на In-Stat, Infonetics и Pike Research, сочещи към запазващата се лидерска позиция на технологията HomePlug стандарта по целия свят. Pike Research-анализаторът Боб Гон коментира: "Приемането на стандарти е основен двигател за широкото популяризиране и нашето изследване показва, че HomePlug Green PHY вероятно ще бъде стандартната мощностна линия, която дава на производителите доверието за внедряването и във все по-голям брой продукти."

С HomePlug технологиите, по електрическите кабели в дома вече могат да разпространяват широколентов интернет, HD видео, цифрова музика и интелигентни източници на енергия. HomePlug Powerline Alliance, Inc (www.homeplug.org) е водеща инициатива в промишления отрасъл, включваща 65 дружества, създаващи спецификации, маркетинг и програми за сертифициране - всичко с цел да ускори приемането по света на Powerline мрежа с HomePlug технологии.

Спонсорство се осигурява от членове като: Broadcom Corporation, Cisco, Duke Energy, GE Energy-дъщерна фирма на General Electric Co; Qualcomm Atheros; Renesas Electronics Corporation; SPiDCOM Tech. и STMicroelectronics.

[Източник: Homeplug]

Прочетено 1229 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:31
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.