Print this page
Събота, 02 Юли 2011 09:00

Зарядната инфраструктура определя търсенето на електромобили

От
Супер бърза Elektrobay зарядна станция

Според наскоро проведена анкета сред 1,417 шофьори, поръчана от компанията за презареждане на електромобили Elektromotive, само 7.8 процента казват, че големия брой налични зарядни станции не биха ги стимулирали повече да си купят електромобил. Над четвърт (26.5 процента) от анкетираните казват, че не могат да решат, предполагайки, че трябва да има значително минимално количество, за да има по-голяма полза от електромобилите, а 2/3 (65.7 процента) от запитаните отговарят, че ще бъдат по-склонни да купят електро кола само при наличие на сериозна инфраструктура за зареждане...

В Англия, за първото тримесечие от правителствената програма за поемане на част от цената на електромобилите са се възползвали само 534 купувачи и Elektromotive предполага, че липсата на голяма мрежа от зарядни точки може да е един от основните фактори потискащи търсенето на електрически коли.

В момента Elektromotive е водещият UK доставчик на зарядни станции за електромобили с инсталирани над 600 Elektrobay електро колонки на обществени и части парко места и край различни пътища из страната.

"Разпространението на електромобилите е главоломно в последните години, но много потребители са разбираемо притеснени, че ако купят нова електро кола, може да не са в състояние да я зареждат лесно, когато са далеч от дома или работното място”, коментира Калви Тайлър-Хоу, управляващ директор на Elektromotive. "Ясно е, че трябва да се направи много повече за създаване на зарядна инфраструктура, съществена за масовото разпространение на електромобилите".

Той добавя: "Ние откриваме, че все още има голяма доза неразбиране по отношение на електромобилите, не само от обществото, но за изненада и от авто индустрията. Хората не са сигурни как се зареждат батериите на електрическите коли, не са запознати с техническите термини, текущите разходи и типовете зарядни устройства, налични на пазара, както и техните възможности. Всъщност не е толкова сложно и Elektromotive ще работи с партньори от бранша за обучаване на потенциални потребители на електромобили за различните ползи от притежанието на електрическа кола".

Elektromotive е разработила няколко варианта на вече известната Elektrobay зарядна станция за леки коли, обществени и лекотоварни превозни средства. Широката гама от зарядни станции на компанията, включително бързото Elektrobay зарядно помага за изграждането на зарядна инфраструктура във Великобритания и други страни.

У нас вече има компании, които са готови да започнат монтиране на електро колонки в големите градове и по магистралите (колкото и малко да са те), а особено радващ е факта, че вече си имаме и колонка родно производство, благодарение на A1 Лимитед от Исперих. Други български компании също имат свои разработки и определено очакваме нагорещяване на страстите в бранша още тази година и у нас.

[От: Thegreencarwebsite]

Прочетено 1410 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:07
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.