Събота, 02 Юли 2011 11:00

Зарядните станции за електро коли бизнес за $13 милиарда през 2016 г.

От
Необходима е сериозна инфраструктура за зареждане на електромобили

ABI Research прогнозира стабилно бъдеще за развитието на зарядна инфраструктура за зареждаеми хибриди и електрически коли с литиево-йонни батерии.

Ново проучване предвижда, че до 2016 г. ще има почти три милиона зарядни станции за електромобили в световен мащаб, с годишни приходи, свързани с покупката и инсталацията на такива станции нарастващи до почти $13 милиарда през 2016 г.

"В крайна сметка може да се окаже, че публичното зареждане може да изисква договори, подобни на днешните за мобилни телефони, които осигуряват колкото може да вземете зареждане за единична цена или предлагат специфично количество заряд и след това начисляват цената за допълнително използваното електричество"...

Практикуващият директор Лари Фишър казва, че правителствата по света инвестират в пилотни проекти за инсталиране на обществени зарядни станции за зареждаеми електромобили. Някои страни, особено Китай, Израел и Дания, дори инвестират в автоматизирани станции за подмяна на батерии, в които се заменят изхабени с напълно заредени батерии на електромобили в рамките на минути, в сравнение с изискващото часове зареждане на батерията на електрическа кола на повечето стандартни зарядни колонки.

Фишър отбелязва и че сега се развиват бизнес модели само за зареждане на електрически коли на обществени места.

Изследването на ABI Research "Electric Vehicle Infrastructures: Charging Stations for Electric and Hybrid-Electric Vehicles" (www.abiresearch.com/research/1004733) разглежда състоянието на пазара за зареждане на електромобили, с прогноза за броя на станциите за зареждане, които ще бъдат инсталирани в световен мащаб, по големи региони и държави, от 2011 г. до 2016 г. В доклада се посочват кой тип зарядни станции най-вероятно ще преобладава, страните и регионите, в които ще има най-много инсталации и какви ще бъдат компонентите за зарядните станции. Включено е и обсъждане с предвиждания за станциите за подмяна на батерии.

Проучването е публикувано като част от Automotive Technology Research Service (www.abiresearch.com/product/service/Automotive_Technology_Research_Service), което включва и други проучвания и пазарни данни.

ABI Research предлага задълбочени анализи и количествени предвиждания за глобалната свързаност и други развиващи се технологии. С офиси в Северна Америка, Европа и Азия, световният екип на ABI Research съветва хиляди взимащи решения мениджъри чрез над 40 консултантски услуги.

[Източник: ABI Research]

Прочетено 2180 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:07
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.