Петък, 11 Ноември 2011 09:49

Безжично зареждане на електромобили – Qualcomm пробва в Лондон

От
Просто паркирате и електромобилът ви започва да се зарежда

Qualcomm Incorporated, която съвсем наскоро придоби технологията и взе екипа на компанията за безжично зареждане HaloIPT, обяви първия {tooltip}WEVC{end-link}Wireless Electric Vehicle Charging{end-tooltip} тест в реални условия на системата в Лондон. По програмата Qualcomm си сътрудничи с английското правителство, както и с офиса на лондонския кмет и Transport for London (TfL)...

Адисън Лий, най-голямата английска minicab компания и Chargemaster, европейски оператор на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства, също ще участват в пред пазарните WEVC London тестове, които трябва да започнат в началото на 2012 г. с до пробни 50 електро коли. Обект на тест в тази програма е безжичната технология за пренос на енергия на Qualcomm, която има висока ефективност при по-големи разстояния между трансмитер и приемник. Просто паркирате колата си по обичайния начин и системата се позиционира автоматично за преноса на енергия, което не затруднява паркирането и процеса на зареждане.

Тестовете, които частично ще се провеждат в Tech City, са изцяло подкрепяни и от самия премиер на страната и имат за цел да окуражат предприемаческото общество и компаниите от Tech City за намиране на новаторски решения за услуги и приложения, които да осмислят още повече интелигентните електромобилни технологии.

Вицепрезидентът по европейски новаторски разработки на Qualcomm, Андрю Гилбърт, казва:

В Qualcomm сме много щастливи от възможността да участваме в пред пазарните WEVC тестове в Лондон, които стъпват на вече провеждащите се тестове, финансирани от Technology Strategy Board и Office for Low Emission Vehicles в Обединеното Кралство. Безжичното зареждане премахва нуждата от зарядни кабели при електромобилите и прави зареждането на електрически превозни средства просто и лесно за шофьорите.

Андрю Гилбърт

Тестовете ще бъдат наблюдавани от Wireless Electric Vehicle Charging комисия с представители от TfL, офиса на кмета и от правителството. Тестовете са отворени за всяка компания и автопроизводителите, например, са добре дошли, при желание за участие. Регистрацията става на адрес www.qualcomm.com/wireless-ev-charging.

На този адрес пък - eCars.bg - много ни се иска скоро да пишем за подобни програми и тестове, свързани с електрическата мобилност в България. Това обаче най-вероятно ще остане привилегия на новия elektromobili.bg, който докато разработваме, сме насочили насам Wink.

[От: Green Car Congress]

Прочетено 1707 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:37
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.